SİİRT (CİHAN)- Siirt İmam Hatip Mezunları Derneği(SİMYADER)'nin hizmet binası hizmete açıldı. Açılış törenine İl Müftüsü Faruk Arvasi, Dernek yönetici ve üyeleri katıldı.
SİMYADER Başkanı Necmettin Çiçek, açılış konuşmasında 2008 yılında derneğin açıldığını ifade ederek amaçlarının İmam Hatip Lisesi mezunlarını bir araya getirmek, buluşturmak ve kaynaştırmak olduğunu dile getirdi. Derneğin 300 üyesi olduğunu ifade eden Çiçek, üye hedefinin 500 olduğunu dile getirdi. Yeni Mahalle Zaman Sitesinde açılan hizmet binasının töreninde konuşan Müftü Faruk Arvas, İmam Hatip lisesi bu memleketin manevi değerleri olduğunu kaydetti. Hayırlı hizmetlere vesile olacağını anlatan Arvas, birlik ve beraberlik yanında bu okullardan mezunları bir araya getirmek ve değişik etkinlikleri sosyal hayatta katkı bulunmak olduğu söyledi. Açılışı duasını yapan müftü Arvas, hayırlı olmasını diledi.
SİMYADER’in yönetim kurulu üyeliğine ise Sabahattin Ataker, Abdurrahman Cellek ,Musa Doğrusever, Beşir Çoban, Vefaeddin Erdemci, Nurettin Kayar, Abdullah Sevgi, Muhbettin Ensaroğlu ve Muhdi Erdemir oldu.
CİHAN