Düzenlenen basın toplantısında dernek başkanı Hülya Hatice Eryılmaz, Alzheimer hastalığı hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı. Alzheimer hastalığının zihinsel işlevlerde bozulmaya yol açan ilerleyici beyin hastalığı olduğunu belirten Eryılmaz, bu hastalıkta hafıza, konuşma, yön bulma, insanları tanımama gibi sorunlar yaşandığını, hastaların günlük işlerini yerine getiremez durumda olduklarını söyledi. Derneğin temel amacının hasta yakınlarına destek vermek, yol göstermek ve onları bilgilendirmek olduğunu belirtti. 

Derneğin etkinliklerine de vurgu yapan Eryılmaz, her Salı Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Özel Hastanelerden birçok Nörolog, Psikolog Psikiyatri ve hekimlerin katılımıyla seminer verdiklerini söyledi. Bunun yanında aile danışmanları, fizik tedavi uzamnları, diyetisyenlerin de derneğe konuk olduğunu söyledi. Ayrıca PAÜ Toplum Gönüllüleri öğrencileri ile 15 günde bir hasta ve hasta yakınlarına çay saati düzenlediklerini belirtti.Ayrıca Aktif Yaşlanma adı altında başlattıkları Resim Kursu, Satranç kursu, Yoga kursu, TSM korosu, THM korosu ve Tiyatro korosu gibi sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

En büyük hedeflerinin Denizli'de Alzheimer hastaları ve yakınlarının zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için '' Gündüz Yaşam Evi '' nin kurulması olduğunu söyledi. Eryılmaz bu nedenle İmza kampanyası başlattıklarını tüm halktan bu duyarlılığı göstermelerini ve geniş kitlelere ulaşarak bu hastalıkla mücadeleye destek olunması gerektiğini vurguladı.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü ( yarın valilik önü saat 10:00 )

Başkan Hülya Hatice Eryılmaz yarın valilik önünde Dünya Alzheimer Günü için saat 10 :00 da Çelenk sunma ardından Candoğan parkı önünde 11.00-18.00 saatleri arası broşür dağıtımı ve bilgi alışverişi olacağını belirtti.