MERSİN (CİHAN)- Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şubesi ve Silifke Belediyesi arasında 65 memur ve sözleşmeli personeli kapsayan toplu sözleşmede mutlu sona ulaşıldı.
Silifke Belediye Başkanlığı makamında imzalanan sözleşmeyle çalışanların maaşlarında aylık 125 TL iyileştirme yapıldı. İşveren ve sendika arasında imzalanan sözleşme iki yıl süreyle geçerli olacak.
Mübarek Ramazan ayında Bayramdan önce varılan anlaşma çalışanlar tarafından memnuniyet ile karşılandı. Sözleşme gereği çalışanlar, hem görüşmelerin müspet sonuçlanmasıyla rahat bir nefes aldı, hem de ramazan ayını ekonomik açıdan rahat geçirmelerini sağladı. Ramazan bayramına zamlı maaş alarak girmeleri memur ve sözleşmeli personele bayramı erken yaşattı.
Toplu sözleşme imza törenine Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şube Başkanı Nihat Aşçı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Us, Silifke iş yeri temsilcisi Abdurrahman Üner, Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun ve belediyede görev yapan memurlar katıldılar.
Belediye imkanları ölçüsünde kadrolu ve sözleşmeli personele bu kadar iyileştirme yapabildiklerini ifade eden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ilerleyen zaman içerisinde imkanları dahilinde bu konuda iyileştirmelere gideceklerini açıkladı.
Başkan Öngel,” Belediyemizde görev yapan memur ve sözleşmeli personelimizden ve sendikamızla iyi bir diyalog içerisindeyiz. Görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı özellikle çalışanlarımız merakla bekleniyordu. İmzalanan sözleşme ile mübarek Ramazan ayı ve bayram öncesi özellikle çalışanlarımız açısından son derece olumlu oldu. İmzaladığımız bu sözleşme tüm personelimize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yerel yönetimlerin demokrasinin temelini oluşturduğuna işaret eden Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şube Başkanı Nihat Aşçı Sendika ile Silifke Belediyesinde görev yapan memur ve sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu sözleşmenin sendikaya, memurlara ve belediyeye hayırlı olsun açıklamasında bulundu.
Başkan Aşçı ayrıca toplu sözleşme mücadelesine desteklerinden dolayı Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’e, sendika belediye temsilcisi Abdurrahman Üner’e ve Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Merkezi eski üyesi ve Silifke Belediyesinde görev yapan Veteriner Hekim Ali Rıza Bozkurt’a birer teşekkür plaket verdi. CİHAN