İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 20 kişiden15’i tutuklandı. 5 kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Eskişehirspor’da görevi dondurulan teknik direktör Bülent Uygun, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve eski futbolcu Ümit Karan da bulunuyor.
Futbolda şike iddiaları ile ilgili gözaltına alınarak dün sabah saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen 25 kişiden 20’si tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan şüpheliler Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan, sözleşmesi dondurulan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski futbolcu Ümit Karan, Ahmet Çelebi, Yusuf Turallı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcen, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Ali Kıratlı ve Cengiz Demirel’in tutuklanmasına karar verildi. Korcan Çelikay, Yavuz Ağrıgöl, Doğan Ercan, Mehmet Şen ve Erdem Konyar ise serbeste bırakıldı. Tutuklananlar polis nezaretinde Metris Cezaevi’ne götürüldü.
Tutuklananların yakınları ve bir grup Fenerbahçe taraftarı ise gün boyunca adliye önünden ayrılmadı. Sık sık gerginlik çıkaran şahıslar, tutuklananlar ile ilgili kararı öğrendikten sonra çılgına döndü. Adliye önünde basın mensuplarını hedef seçen şahıslar, gazetecilerin rahat görüntü almasını da engelledi. Bir grup ise basın mensuplarına saldırdı. Doğan Haber Ajansı'nın kamerasına hasar veren şahıslar, ellerini kollarını sallayarak adliyeden ayrıldı.



CİHAN