Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘Şiirlerle ve Şarkılarla Kadın’ adlı etkinlik düzenledi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve çok sayıda davetli katıldı. Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyelerinin birbirinden güzel şiirler okuduğu etkinlikte, Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği (TSM) Topluluğu da en güzel eserleri kadınlar için seslendirdi.


Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, şiirlerin ve şarkıların biraz hüzünlü olduğunu belirterek, "Herkesin izni ile ben bugünü yaşanmamış hayatlara, gençliklerini yaşayamamış Özgecanlara, Cansellere, Münevverlere ithaf etmek istiyorum. Mekanları cennet olsun. Onları bir kez daha hüzünle anımsıyoruz" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, "Kadınla şiddet, kadınla istismar ve kadınla cinayet kelimelerinin artık yan yana gelmesin" temennisinde bulunarak, "Önümüzdeki süreçte kadınla sevgi, kadınla aşk, kadınla güzellik kelimelerinin yan yana olduğu bir dünya dilekleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü tebrik ediyorum" dedi.


Programda ayrıca bireysel farkındalığı artırmak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği ‘Kendime Mektup’ adlı yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu. Dereceye giren Hülya Bulutlu, Çiğdem Nalbant Kordon ve Sevilay Şentürk ödüllerini protokol üyelerinden aldı.