TMMOB’un üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları için asgari ücreti belirleme protokolü SGK tarafından tek taraflı olarak feshedildi.  Protokollün iptlinin ardından TMMOB  il temsilcileri tepkilerini dile getirmeye başladı. TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreter Üyesi Cüneyt Zeytinci Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklması düzenleyerek  protokolün iptaline yönelik tepkisini dile getirdi. 

İLK ÖNCE PROTOKOLÜN İÇİ BOŞALTILMAK İSTENDİ

TMMOB ve SGK arasında 2012 yılında imzalanan protokolün şimdiye kadar sorunsuz işlediğini anlatan Zeytinci, SGK’nın mevzuatta değişiklikler olduğunu gerekçe göstererek protokolü revize etek istediğini belirtti. Fakat yeni hazırlanan protokolde “kurumun mühendis, mimar ve şehir planlancılarına ödenecek ücretlerin bu asgari seviyeden altında olmaması için gerekli tedbirler alması” hükmünün SGK tarafından çıkarıldığını söyleyen Zeytinci bu nedenle yeni protokolün TMMOb tarafından kabul edilmediğini söyledi. 
SGK’nın mühendis, mimar ve şehir plancılarının korunması gerekliliğiniden uzaklaştığını belirten Zeytinci, “Asli  görevi çalışnların haklarını korumak üzere  ilgili usul ve esaları düzenlemek olan SGK, mevzuattaki yetersizliğe sığınarak iş birliğinden kaçması değil, kmeslek kuruluşları ile birlikte çalışarak bu eksikliği gidermeye yönelik çalışmlara yapması beklenir.” İfadelerini kullandı. 

“İŞVERENLER RAHATSIZ OLMUŞ”

TMMOB’un  süreç boyunca SGK’yı bu yanlıştan döndürmek için görüşmeler yaptığını fakat başarısızı lduğunu vurgulayan Zeytinci, “SGK yetkilileri, iş verenler  tarafından kuruma büyük bir baskı yapıldığını açık bir şekilde ifade etmiştir. SGK maalesef emekçileri talepklerini dikkate almak yerine patronların baskılrına boyun eğmiştir.” dedi.
TMMOB’un bu kararın geri alınması için sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen Zeytinci, “bu karar ücretli çalışan tüm üyelerimizin kazanılmış haklarını geri dönülmez bir biçimde yok edecek.” şeklinde sözlerini tamamladı.