AK Parti'de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayları yavaş yavaş kendilerini açıklamaya başladı. Bunlardan birisi de  Tarihi Kentler Genel Sekreteri Sezer Cihan. AK Parti'den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olduğunu belirten Cihan, aday adaylığını 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 11.00'de parti kurmaylarının katılımıyla kamuoyuna açıklayacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hırsının olmadığını ama üretim adına, proje yapma adına heyecanının olduğunu belirten Sezer Cihan, şehircilik ve belediyecilik konusunda dünyayı tanıdığını Denizli'ye çok güzel hizmetler yapabileceği ifade etti. Cihan, "Tarihi Kentler Genel Sekreteri olarak, 21 ülkede inceleme yaptım. Çoğu ülkeyle proje yaptım. İngiltere, Fransa, İsveç, İtalya gibi dünyanın önde gelen ülkeleriyle proje yaptım, üstelik bu projelere koordinatörlük yaptım.  Bunların başında sürdürülebilir şehirleşme dediğimiz, planlama, şehirleşmecilik, risk yönetimi, ulaşım ve vizyoner projeler var. Onun ötesinde tarihi ve kültürel miraslarla ilgili bir dünyanın değişik ülkelerindeki üniversitelerde konferanslar verdim. En son İtalya'da 50 tane rektörle görüştüm." dedi.

Denizli'yi, ilçe ilçe, mahalle mahalle ve sokak sokak tanıdığını söyleyen Cihan, "Denizli Belediyesi'nde  15 yıl çalıştım. Denizli Belediyesinde çekirdekten, harita mühendisi olarak başladım, sokaklarda ölçümler yaptım, imar müdürlüğü ve belediye başkan yardımcılığı da yaptım. Denizli Belediyesi'nin Nihat Zeybekci Başkanla AK Parti'ye geçmesinden sonra büyük başarılara imza atıldı. Alt yapı işi çok ciddi bir iş olmasına rağmen yoğun çalışmalarla başarıldı. Şehrin giriş çıkışlarındaki kavşaklar, spor tesisler, yeşil alan düzenlemeleri Denizli'nin vizyonu adına güzel çalışmalar oldu. Şehrimizi yaşanılabilir kentler sıralamasında belli bir noktaya taşıdı. Bunların yanında Dünya ölçeğinde değerlerimiz var. Tarihine ve kültürüne sahip çıkan modern şehircilik anlayışıyla artık Denizli ismini Dünya duymalı. Bunu da, Pamukkale, Laodikya ve Hiarapolis'e yönelik kültür öncelikli projeler yaparak başarabiliriz." dedi. 

AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sezer Cihan, "Dünya ölçeğinde belli bir yere gelmek istiyorsanız, başkasında olmayan değerlerinizi öne çıkarmak zorundasınız. Mesela başka hiç bir yerde olmayan Pamukkalemiz var ama bunu gereği gibi şehrimizle özdeşleştiremedik. Pamukkale'ye yılda 2 milyon turist geliyor. İnşallah bu sayı katlanarak devam edecek.

DENİZLİ'YE HOROZ MÜZESİ YAPACAĞIZ
Denizli'ye 5 yıl içinde 10 müze yapabileceğini belirten Cihan, müzeciliğin kendisinin işi olduğunu, Gaziantep'teki  12 müzenin olduğunu, bunun 7 tanesinin kendisinin başkanlığında yapıldığını belirtti. Cihan, "Denizli'ye yapabileceğim müzelerin başında 'horoz müzesi' geliyor. Horozun gelişiminin, ötüşünün sergileneceği bu müzeye yerli yabancı herkes ilgi duyacaktır. Denizli'nin sesini dünya duyacak.
Denizli bir defa kültürlerin kavşak noktası, yolların kavşak noktası, ekonomisi ve sanayisiyle güçlü bir şehir. Birikimli insanları var. Girişimcik insan yapısı var. Sıcak yüzlü bir halkı vardır. Bütün bunlar ile köklü geçmişimiz üzerine, güçlü geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz. Geçmişimize sahip çıkarsak, geleceğe güvenli bakarız." dedi.


SEZER CİHAN Kimdir?
Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı

1968 Yılında Denizli'de doğan Sezer Cihan, ilk, orta ve lise öğrenimini Denizli'de tamamladıktan sonra, 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Harita Mühendisi olarak mezun oldu.

Denizli Belediyesi’nde; 1990-1999 yıllarında mühendis, 1999-2003 yıllarında İmar Müdürü, 2003-2004 yıllarında Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Cihan, Haziran 2005 tarihinden itibaren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığını yürütmektedir.

Sezer Cihan, 2006-2010 yıllarında Gaziantep, İsveç/Karlstad arasında İsveç Kalkınma Ajansı (SALAR) tarafından finanse edilen TUSENET projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde uygulanması ve koordinasyonunda Gaziantep koordinatörlüğü, 2005-2007 yıllarında AB tarafından Hibe yoluyla eş finans sağlanan Naib Hamamı Restorasyon projesinin, hibe başvurusunun hazırlanması, kontrat makamına sunulması ve projenin uygulanmasında proje koordinatörlüğü, 2005-2007 yıllarında AB tarafından hibe yoluyla eş finansman sağlanan Gaziantep Kalesi’ne bitişik “Butik Otel Restorasyon” ve “Tarihi Kır Kahvesi Restorasyon” projelerinin hibe başvurusunun hazırlanması, kontrat makamına sunulması ve projenin uygulanmasında proje koordinatörlüğü, 2008-2009 yıllarında Gaziantep, İsveç/Karlstad, İngiltere/Essex  işbirliği ile yapılan AB Hibe program CSD Kentler ve Belediyeler Projesine, başvuru formunun hazırlanması, sunulması  ve projenin yürütülmesinde  proje koordinatörlüğü, 2010 da başlayan Gaziantep ve Karlstad arasında yürütülen SIDA tarafından finansman sağlanan, “Cooperative-an opportunity” projesinin hazırlanması, sunulması ve uygulanmasında proje yöneticiliği, 2010 da başlayan Gaziantep ve Karlstad arasında yürütülen, SIDA tarafından finansman sağlanan “Good Governance and Relationship” projesinde proje koordinatörlüğü yaptı.

Cihan, halen Tarihi Kentler Birliği ve Çekül Vakfının düzenlemiş olduğu eğitimlerde Proje Yönetimi Eğitimi vermekte ve Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreterliği görevini de sürdürmektedir.
Sezer Cihan evli ve dört  çocuk babasıdır.