VAN (CİHAN)- Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklar, Afrika’daki açlıktan ölmek üzere olan çocuklara yardım elini uzattı.
    Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar yaklaşık bir haftadır televizyon kanallarında izledikleri görüntülerden etkilenerek, “Veren El Olma” gayesi içerisinde harçlıklarından biriktirdikleri paraları Kimse Yok Mu aracılığıyla Afrika'ya gönderdi. Yuva’da kalan 7-18 yaş arasındaki çocukların sabahlara kadar uyumayıp Afrika'daki açlığı gösteren programı izlediklerini aktaran Van Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncül, "Çocuklarımız acaba bizler de Afrika’ya bir şeyler gönderebilecek miyiz heyecanı içerisinde izliyorlar. Bu bekleyiş ve heyecanın Afrika’daki çocuklara bir şeyler gönderebilme ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu olarak diğer kuruluşlara örnek olma adına ceplerindeki harçlıkları dahi verdiler. Van Sosyal Hizmetler'de bulunan çocuklarımız artık bağış almıyor bağışlarda bulunuyor.” dedi.
    Sevgi evlerinde kalan çocukların sahura 7 çeşitle oturduklarını dile getiren Öncül, "Bu durum göz önüne alınınca çocuklarımız ile Afrika’dakiler arasındaki fark ortaya çıkıyor. Biz de Sosyal hizmetler olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Ve öğrencilerimiz 'Biz kendi harçlıklarımızı' oraya göndermek istiyoruz.' dedi. Böylelikle Samanyolu'nda 'İnsanlık Ölmedi' programına katılarak, topladığımız 5 bin TL'yi gönderdik." şeklinde konuştu.
    Müdür Öncül, program sunucusunun "Bu 5 bin TL paranın aslında yapılan bağışların içerisinde en değerli ve anlamlısı, nedeni ise Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar aslında ellerinde olmayanı Afrika’ya göndermek istiyorlar. Bu kampanyadan dolayı Van Sevgi Evlerindeki çocukları kutluyorum." dediğini hatırlattı. Sevgi Evlerinde kalan Gülşah Say (17), Afrika ile ilgili görüntülerin yüreklerini dağladıklarını, kendilerinin iftarlarını çeşit çeşit yemekler ile açarken Afrika’daki insanların açlıktan ölmelerinin onları üzdüğünü belirtti. Bu nedenle de Veren El olmak adına bir kampanyayı başlattıklarını ve bu kampanya neticesinde 5 bin TL topladıklarını bu parayı da Afrika’daki kardeşlerine Samanyolu TV aracılığıyla göndermek istediklerini ifade etti. CİHAN