Ramazan bayramının yaklaşmasıyla her yıl bayramlarda yaşanan korkunç trafik kazaları bilançosu akıllara düştü. Ülkemizde bayram tatilinde yollara düşen tatilciler çoğu zaman feci kazalara sebep oluyor. Bu kazalar sonucunda vatandaşlar sevdikleriyle bayramlarını geçiremiyor. Bayram için hazırlık yapılan evler birer yas evine dönüşüyor.

Geçtiğimiz yıl 5 günlük Ramazan bayramının trafik kazaları bilançosu 100 kazada 74 ölü 377 yaralı. Bu korkunç bilançonun bu yıl da yaşanmaması için uzmanlar uyarılarda bulundu. Yoğun bayram trafiğinde vakit kaybetmek istemeyen şoförlerin aşırı hız yapmasıyla hem kendi canlarını hem de başkalarının canlarını tehlikeye attıklarını vurguladılar.

Geçtiğimiz yıllarda bu kazaların önüne geçmek için emniyet birimleri çeşitli önlemler almıştı. Bunlardan biri de maket polis arabaları ile seyir halinde olan şoförleri uyarmak oldu. Bu sene de benzer uygulamaların gerçekleştirileceği bekleniyor. Bu uygulamalarla bir nebze de olsa trafik kazalarının önüne geçildiğini aktaran uzmanlar trafik kurallarına her şartta uyulması gerektiğine ve aşırı hızdan kaçınılması gerektiğini bir kez daha hatırlattılar.

Sena Kuru