KONYA (CİHAN)- Seydişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (SESİAD) Başkanı Mustafa Çelmeli, Türkiye'nin büyüdüğünü belirterek, altı boş vaadelerin havada uçuştuğu seçim atmosferi yerine artık ayağı yere basan istihdam dostu projeleri konuşmak istediklerini ifade etti.

Seydişehir ve çevresinde faaliyet gösteren SESİAD, 2011 yılı genel istişare toplantısını yaptı. Dağ-Tur Tınaztepe Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.
SESİAD Başkanı Mustafa Çelmeli; programda yaptığı konuşmada, 1982 anayasasının, Türkiye gibi hızla büyüyen, farklılıklarını kendi renkleri olarak gören, bölgesinde denge unsuru, dünyada ciddi bir güç merkezi haline gelen ülkeye dar geldiğini ifade etti. Çelmeli, şöyle dedi:
"Anayasamızda pekçok aksaklıkların arasında kimliklerin, temel hak ve özgürlüklerin tanınması ile asker-sivil ilişkileri başta olmak üzere, vesayeti temsil eden kurumların, gelişmiş demokrasiye göre yeniden yapılandırılması, öncelikli olarak ele alınması gereken konulardır. Anayasa süreci mümkün olduğu kadar toplumun her kesimini kapsamalı ve tartışmaların demokratik olgunluğumuzu artıracağı, unutulmadan anayasanın bir pazarlık malzemesi yapılmasına müsaade edilmemelidir."
SESİAD üyeleri, toplantıda, yurt içi ve yurt dışı gezi planlamaları yaparken, Seydişehir'in ekonomik durumu, yapılacak yatırımlar ve istihdam konularını istişare etti. CİHAN