28 Mayıs günü sabah 09.00 sıralarında hemşire bir arkadaşında kalacağını söyleyerek evden ayrılan CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde görevli hemşire Emine V (39), aynı gün Manisa'da bir otelin 110 nolu odasına yerleşti. Otel odasının kapısına ‘Rahatsız etmeyin’ levhasını asan hemşire Emine V, 29 Mayıs sabahı saat 10.00 civarında odasını temizlemeye gelen görevli tarafından yatağında ölü bulundu. Otel yetkililerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, hemşirenin duvara asılmış serumla intihar ettiğini tespit etti. Yapılan ilk incelemede hemşirenin, damardan aldığı seruma yatağının yanında bulunan ve içinde potasyum olduğu sanılan ilacı seruma karıştırarak intihar ettiği sanılıyor.
Polis, masada hem çocuklarına hem de polise yazılmış iki mektubu ve oğlunun fotoğraflarını buldu. Edinilen bilgilere göre, oğluna yazdığı mektupta kendisini affetmesini isteyen hemşirenin, polise yazdığı mektupta intiharından kimsenin sorumlu olmadığını ve intiharı daha önceden planladığını yazdığı öğrenildi.
Emine V'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi İzmir Adli Tıp’a gönderildi. Öğretmen eşi M.V’ın (42) ise 29 Mayıs günü eşinin kaybolduğuna yönelik polise ihbarda bulunduğu öğrenildi.