DENİZLİ / AA

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen davanın duruşmasına 3'ü tutuklu 22 sanık ile yakınları ve avukatları katıldı.

İddia makamının esas hakkında verdiği mütalaaya karşı savunmalarını yapan sanıklar ve avukatları, suçlamaları kabul etmedi, beraatlerini talep etti.

Tutuksuz sanık M.K'nin avukatı, Serinhisar Esnaf ve Genç İşadamları Derneği'nin futbol oynamaktan başka bir faaliyetinin olmadığını öne sürerken, tutuksuz sanık R.Ç, telefonunda çıkan Eagle programıyla ilgili olarak, pazarcılık yaptığını, pazarda yurt dışından geldiğini söylediği tanımadığı kişiden aldığı bu telefonu aldığını savundu.

Sanıkların ve avukatlarının söz sözlerinin alınmasının ardından duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan Adnan Y.'ye 8 yıl 9 ay, Ramazan B.'ye 8 yıl 1 ay 15 gün, Muhterem Y. ve Cafer G.'ye 6 yıl 3 ay, Muhammet K.'ya 1 yıl 6 ay 23 gün, Murat D. ve Reşat K.'ye 1 yıl 13 ay hapis cezası verdi.

Tutuklu sanık Muhterem Y.'nin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Adnan Y. ve Ramazan B.'nin tutukluluk hallerinini devamına hükmetti.

Firari sanıklar Emrah Korkmaz ve Mevlana Celalettin İşler hakkında açılan davanın dosyadan ayrılması ve hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesi kararlaştıran mahkeme, yargılanan 15 sanığın beraatine karar verdi.