ANKARA (CİHAN)- Ankara’nın Şereflikoçhisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle denetimlerini artırdı. Zabıtalar özellikle fırın ve pastanelerdeki denetimlere ağırlık verirken, hijyen kurallarına uymayan işyerlerini önce uyardı sonra da ceza kesti.
Şereflikoçhisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yılık planda yaptıkları denetimlerin haricinde Ramazan ayı nedeniyle, denetimlerini daha da sıklaştırdı. Özellikle fırın, pastane, kasap ve gıda maddeleri satan işyerlerine denetimler yapan ekipler kurallara uymayan işyerlerini önce uyarıyor. Daha sonraki denetimlerde aynı olayın yaşanması halinde cezai işlem uyguluyor.
    Zabıta Komiseri Ramazan Ustalar, Ramazan ayı nedeniyle denetimlerin biraz daha sıklıkla yapıldığını, özellikle halkın sağlığını birinci derecede ilgilendiren yerlerin denetlendiğini söyledi.
    Hijyen kuralarına uymayan ya da olumsuz bir durum halinde cezai işlemlerin çok ağır olduğunu ifade eden Ustalar, en düşük ceza miktarının bin 77 lira olduğunu belirterek, işletme sahiplerine dikkatli olmalarını önerdi.
CİHAN