(ÖZEL HABER)

Denizli Engelliler Derneği üyesi  11 yaşındaki Hilal Şimşek küçük yaştan itibaren Serebral Palsi hastalığı ile mücadele ediyor. Hilal, ameliyat olamadığı takdirde yatalak olarak hayata devam etmek zorunda kalacak. Hilal'in ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tedavisini yaptıramıyor. Dernek başkanı Hüseyin Paksu dernek yardımlarının kısıtlı olması nedeniyle üyesi olan Hilal'in tedavisi için hayırsever vatandaşların yardımlarını beklediğini ifade etti.  

Çocuğu adına birşey yapamadığını ifade eden anne Emine Şimşek,”Hilal, prematüre bir bebekti. Hastalılığın tanısı 1,5 yaşında konuldu. O zamandan itibaren ailecek bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Zaman geçtikçe kızımın ayakları içe doğru bastığı için yürüyemez hale geldi. Bununla ilgili ilk ameliyatı 3 yıl önce oldu. Aydın’da Profesör Doktor Emre Çullu tarafından gerçekleştirilen operasyonun parası için eşim bankadan kredi çekti, kalan kısmını da kızımın okulundan yardım ettiler. O zaman bir şekilde toplayıp ameliyat ettirmiştik. Doktorumuza kontrol amaçlı gittiğimizde bize Hilal’in acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde yatağa bağlı kalacağını ifade etti. O an dünyam başıma yıkıldı. Evladıma ikinci bir ameliyat yaptıracak gücümüz yok. Çünkü ben Hilal’e bakmak zorundayım çalışamıyorum. Bakıcılar ise  kabul etmiyor. Eşim asgari ücretle çalışıyor, durumumuz yok. Doktorun bize verdiği süre içinde 20 bin lirayı biriktirmemiz imkânsız. Yavrumun hastalığı gün geçtikçe ilerlemeye, ilk olarak elleri kasılmaya başladı. O kadar çaresizim ki, uzatılacak bir yardım eli beklemekteyim” dedi.

Dernek Başkanı Hüseyin Paksu, "Yardımseverlerin destekleriyle gerekli olan paranın toplanmasının ardından üyemiz Hilal’in ameliyat olarak iyileşmesini ve  kızımızın bayram sevincine ortak olmak istiyoruz. Yardımsever vatandaşlar Denizli Engelliler Derneği'nin resmi hesap numarası olan  Ziraat Bankası Bayramyeri Şubesi İban No: TR 56 0001 0017 7476 9017 7750 01 nolu hesaba yardımlarını yapılabilirler" dedi.