Denizli’nin Akköy ilçesi Gölemezli beldesinde, 120 bin metrekare alana yatırım yaparak, “Halil Pekdemir Çiftliği” adını verdiği serayı faaliyete geçirdi. Sera 2,5 kilometre uzaktan gelen jeotermal suyla ısınıyor. Son teknolojinin kullanıldığı serada bir danışman, beş ziraat mühendisi ve 120 işçi çalışıyor. Üretimlerde herhangi bir hormon yer almadığı gibi domateslerin oluşmasını sağlamak için bambus adı verilen arılar kullanılıyor.

Bir çiftçi ailesinin çocuğu olduğunu ifade eden Pekdemir, 22 yaşına kadar Acıpayam ilçesine bağlı Alaattin beldesinde, alışılmış tarım yöntemleriyle ürün yetiştirmeye çalıştığını söylüyor. O günleri, “Tarlada her türlü çalışmanın içinde bulundum. Atlarla, traktörlerle çift sürdüm, tütün yetiştirip soğan diktim. Pamuk dışında her işte çalıştım. Harman da dövdük, ekin de yolduk.” diye anlatıyor. 1979 yılında ticarete marketçilikle başladıklarını belirten Pekdemir, daha sonra işlerini geliştirerek akaryakıt istasyonları ve diğer çeşitli işlerle de meşgul olmuş. Denizli İl Genel Meclisi Başkanlığı da yapan Halil Pekdemir, market sektöründe söz sahibi olup yıllar sonra tekrar tarıma girmesini gençlik yıllarında bu işi yapıp sevmesine bağlıyor. Pekdemir, “Her sabah 07.00’de seraya gelip bir saat gezdikten sonra diğer işlerime bakarım.” diyor.

Denizlili sanayicilerin ihracat tecrübesi olduğu için tarım sektörüne girmeleri halinde ürünlerin ihracatının ve üretiminin çok hızlı artacağını söyleyen Pekdemir, “Dünyada nüfus arttıkça gıda ihtiyacı da artıyor. Biz de buna öncü olmak için yatırım yaptık. İlimizde şu an 600 dönümün üzerinde sera var ve hızla artıyor. Jeotermal veya başka ısıtmayla 4 bin dönüme varan tesisler kurulabilir.” ifadelerini kullanıyor.