Denizli'nin Çameli İlçesinde Seracılık yapan çiftçiler zirai dona karşı gece erken saatlerde sobaları yakmaya başladılar. Kolak,Arıkaya Mahallelerinde dün 17 :00 'de sobaları yakmaya başladılar. Kolaklı çiftçi Mehmet AKBAŞ sıcaklığın -10 dereceye kadar düştüğünü ürünlerin donmaması için sabaha kadar nöbette tutacaklarını belirttiler 
Seralarının farklı yerlerine astıkları termometreler ile ortamın ısısını ölçen çiftçiler, sıcaklığı korumak amacıyla sabahın ilk ışıklarına kadar sobaları yakmaya devam etti.
İlçe’de hafta başından bu yana etkili olan soğuk hava nedeniyle akşam sobaları yakmaya başladıklarını anlatan AKBAŞ , "Gece hava sıcaklığı sıfırın altına indi. Beş dönümlük serada 2 soba yakıyoruz ve seranın içindeki ısı ancak 6 dereceye ulaştı. Bu nöbet sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek" dedi.
AKBAŞ , seradaki ısıyı 2 derecenin altına düşürmemek için gece boyunca belli aralıklarla sobalara odun atarak ısıyı muhafaza etmeye çalıştığını belirtti. Çameli’de yılın belli dönemlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğünü vurgulayan AKBAŞ , o süre içinde sabaha kadar seralara kurdukları sobaları yaktıklarını, meteoroloji verilerine göre de 3 gün nöbetlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.