Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından, 130.000 fidanı toprakla buluşturacağı ağaçlandırma çalışması törenle başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 21 Mart Orman Haftası'nda Karakurt Mahallesi Gökpınar Barajı yanında düzenlenen organizasyona, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, davetliler ve 800 öğrenci katıldı. Denizli Orman Bölge Müdürü Korucu, sağladığı ekonomik, ekolojik ve sosyal yararlar bakımından ormanların toplumların gelişmesinde, kalkınmasında refahında ve sağlığında önemli rol oynadığını söyledi. Korucu, "Bugün biz burada dünyaya fidan dikerek sesleniyoruz. Türkiye olarak, Denizli olarak ormanların önemini biliyoruz. Gelecek nesillere ormanları sağlıklı bir şekilde devretmeye, bu konudaki görevimizi yapmaya söz veriyoruz" dedi.

 

Belediye Başkanı Zolan törende yaptığı konuşmada, Denizli'nin ve Türkiye'nin ormanla ilgili geldiği noktaya bakıldığında çok yol kat edildiğini söyledi. Denizli'nin yaklaşık yüzde 50'sinin orman olduğunu ve kentte kişi başına 13 metrekare yeşil alan düştüğünü kaydeden Başkan Zolan, "Avrupa standardı 8 metrekare. Denizli bugün Avrupa'yı yeşil alan anlamında, park alanı anlamında çoktan geçmiş durumda. Denizli dünya kenti olma yolunda yeşil alanla ilgili kriterini fazladan sağlamış durumda" dedi. Yeşili korumak, çoğaltmak ve insanlarla buluşturmak adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Zolan, "İşte son olarak insanımız teleferikle yaylalarımız ile buluştu, ormanla buluştu. İnsanımızı kent ormanları ile şehir ormanları ile buluşturduk" diye konuştu.

130.000 ağaç dikilecek 

Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün burada dikeceğimiz ağaçlar sizlerle beraber büyüyecek. Sizler büyüdükçe o ağaçlarımız da büyüyecek. Sizler nefes aldıkça ağaçlarımız size temiz hava verecek, size temiz su verecek. Onun için bugün burada olmanız bizim için çok önemli. İnşallah 50 yıl sonra burası daha da güzel hale gelecek ve bu yıl buraya yaklaşık 130.000 ağaç dikeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak nerede bir boşluk bulursak, nerede ağaçlandırılacak bir alan varsa aynı şekilde yürümeye devam edeceğiz." Denizli'nin 2012 yılında aldığı Türkiye'nin En Temiz Kenti ödülünü hatırlatan Başkan Zolan, "Bu birincilik ödülünü kimseye bırakmadan en yeşil Denizli, en temiz şehir noktasındaki yürüyüşümüz sizlerle birlikte devam edecek" dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler öğrenciler ile birlikte fidan dikerek, ilk can suyunu verdi.