İSTANBUL (CİHAN)- Futbolda şike soruşturması kapsamında Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, şüpheli olarak verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Şentürk'e bir telefon görüşmesinde söylediği 'mamalanma' muhabbetiyle ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi.
    Soruşturma kapsamında telefon görüşmeleri dinlemeye takılan Şentürk, Beşitaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Savcı Hakan Karaali tarafından sorgulan Şentürk’e, soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ile Eskişehir – Trabzonspor maçı öncesi yaptığı telefon görüşmesinde geçen “Biraz mamalansalar var ya... Biraz mamalansınlar, yenerler de mamalanlamaları lazım” ifadesinin ne anlama geldiğinin sorulduğu öğrenildi.
    Semih’in, “Ali Kıratlı tanıdığım ve ara sıra görüştüğüm biridir. Yaptığımız bu görüşmede olağan, doğal bir konuşmadır. Mamalanma sözü bizim futbolcular arasında kullanılan bir sözdür. Bu görüşmede herhangi teşvik veya şikeden bahsedilmemektedir.” dediği belirtildi. Şentürk’ün soruşturmaya konu olan şike ve teşvik konularına ilişkin herhangi bir bilgisinin olmadığını da söylediği kaydedildi.
    Yaklaşık 30 dakika süren ifadenin ardından Semih Şentürk serbest bırakıldı. Şentürk, adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Şentürk sadece, “Gerekli yanıtları verdim.” ifadesini kullandı.
    Sarı lacivertli oyuncu, soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ile Eskişehirspor-Trabzonspor maçı üzerine 21 Nisan 2011 tarihinde yaptığı telefon görüşmesi teknik takibe takılmıştı.
    Söz konusu görüşmede şunlar konuşulmuştu: S.Ş: "Bülent Uygun ile görüşüyor musun?"
    A.K: "Görüşüyorum. Maça çağırıyorlar illa gel diye. Hepsi arıyor Ümit arıyor o arıyor bu arıyor abi gel."
    S.Ş: "Biraz mamalansalar var ya...Biraz mamalansınlar yenerler de. Mamalanmaları lazım."
    A.K: "Önemli değil berabere kalsınlar Semih ya."
    S.Ş: "İnşallah berabere kalırsa şampiyonuz." CİHAN