Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, İç Ege, Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Bolu, Eskişehir, Rize ve Artvin çevreleri, Trabzon ve Giresun'un iç kesimleri, Ankara'nın kuzey ve batısı ile Erzurum'un kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri ile Manisa, Uşak, Denizli ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Denizli'de bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın ise yer yer yağışların olacağı tahmin ediliyor.
 
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.
Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri ile Manisa, Uşak, Denizli ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji,  yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KAVURUCU SICAKLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ

Manisa, Uşak, Denizli, Aydın illerinde Çarşamba gününden itibaren kavurucu sıcakların olacağı, bu konuda tedbirli olunması gerektiği bildirildi.