Denizli'de şehir içi otobüs ulaşımında yeni bir dönemin başlangıcı olan "Denizli Kart", kullanımında vatandaşlara yeni bir kolaylık daha getirildi. Vatandaşların yoğun olduğu bölgelere 7/24 açık olan Denizli Kart Elektronik Dolum Noktası yerleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan şehir içi otobüs ulaşımında paralı binişler geçen aydan itibaren kaldırılırken, ulaşımda "Denizli Kart" sistemine geçilmişti. Vatandaşlar Denizli Kart yüklemelerini kentin bir çok bölgesinde bulunan kart dolum noktalarından sağlarken, Denizli Büyükşehir Belediyesi ulaşımda vatandaşlara daha fazla kolaylık sağlamak için kentin 6 ayrı noktasına Denizli Kart Elektronik Dolum Noktası yerleştirdi.
Vatandaşlar kart dolum noktalarının yanında kentin 6 ayrı bölgesine yerleştirilen makineler yardımıyla Denizli Kart'ını 7/24 kendileri de yükleyebilecek. Kontörlü olan kartların ilk etapta sadece nakit para ile dolumu yapılabilirken, Denizli Kart Elektronik Dolum Noktalarının para üstü vermeyeceğine dikkat çekildi.
Vatandaşların ayrıca şu konulara dikkat etmesi istendi:
"Denizli Kart'a yükleme yapılabilecek kadar nakit, para ünitesine yerleştirilir. Makinelere tek seferde 1 banknot verilir. Örneğin 50 TL dolum yapılabilmesi için 20+20+10 TL şeklinde 3 banknotu aynı anda para ünitesine verilemez. Tek seferde 50 TL banknot verilebilir ya da 3 farklı işlemde parça parça dolum yapılabilir."
Denizli Kart Elektronik Dolum Noktasında öğrenci ya da sivil abonman yüklemesinin sadece kredi kartı ile mümkün olduğuna işaret edilirken, kredi kart ünitesinin şu an için aktif olmayıp, en kısa zamanda faaliyete geçeceği belirtildi. Denizli Kart Elektronik Dolum Noktasında sadece kağıt para kullanılabileceği, makinede bozuk para girişinin olmadığı işaret edildi. Ayrıca vatandaşların her dolumdan sonra muhakkak yükleme fişini, alttaki haneden almaları ve bir sonraki doluma kadar saklamalarının gerektiği ifade edildi.
Kentin yoğun olan bölgelerine yerleştirilen Denizli Kart elektronik yükleme noktalarının yerleri ise şöyle:
"Özel İdare İşhanı yanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki eski SGK binası önündeki otobüs durağı yanı, Pamukkale Üniversitesi merkez yemekhane, Teraspark AVM, Forum Çamlık AVM ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali."
Şehir içi otobüs ulaşımın Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne geçmeden önce kullanılan eski kartlarda, son kullanım tarihinin 31 Ekim 2014 olduğu hatırlatıldı. Eski kartlarını değiştirmeyen vatandaşların ise 31 Ekim'e kadar kart değişim noktalarına başvurması gerektiği işaret edildi. Eski kartların ücretsiz olarak Denizli Kart ile değiştirildiği yinelenirken, bu tarihten sonra eski kartların geçersiz olacağı duyuruldu.