Merkezefendi Belediyesi bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı yıl dönümünde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi mensuplarını Bursa ve Çanakkale gezisine uğurladı. Gezinin ilk durağında Bursa’ya giden şehit yakınları ve gaziler sabah namazını Bursa Ulu Camii’nde kıldı. Daha sonra rehberler eşliğinde Emir Sultan Camii’ni ziyaret eden kafile, sonrasında Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Osmangazi ve Orhangazi Türbelerini gezerek dua
etti.

ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI

İlk günün akşamını Erdek’te geçiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi üyeleri ikinci gün sabah erken saatlerde Çanakkale’ye hareket etti. Lâpseki’den Gelibolu’ya feribotla geçen kafile muhteşem Çanakkale manzarasının keyfini de çıkardı. Çanakkale gezisi ise yine rehberler eşliğinde başladı. Kilitbahir’de Seyit Onbaşı’yı ziyaret eden şehit yakınları ve gaziler daha sonra Şahindere Şehitliği ve Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı gezdi. Öğle yemeği molasının ardından ‘Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ ne hareket edildi. Burada 11 ayrı odada görsel ve hareketli simülasyonlarda Çanakkale ruhunu yeniden yaşandı. Sonrasında ise 57. Piyade Alay Şehitliği ve Conkbayırı’ı gezildi.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünde gerçekleştirilen geziyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Helvacılar, “30 Ağustos akşamı Denizli’den uğurlandık. Şu anda Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı ve bu temelleri atan devlet büyüklerinin türbelerinin başındayız. Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılmış gazilerimizle beraber buradayız. Gerçekten çok duyguluyuz. Rehberlerin anlatımlarıyla gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Ben öncelikle bu geziyi organize eden ve bize bu imkânı sağlayan Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BURADAKİ MANEVİ HEYECANI ANLATMAK ÇOK ZOR”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mustafa Işık, Çanakkale gezisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, “Malumunuz bizim dernek şehit aileleri, yakınları ve malul gazileri temsil ediyor. Bizdeki gazilerin mutlaka fiziki bir eksikliği var. Biz bunları temsilen buradayız. Öncelikle bizi ecdat ile buluşturan, derneğimize bu imkânı sağlayan Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Anadolu’nun anası olarak belirtilen Bursa ve Çanakkale evladı olarak bu gezi çok güzel geçiyor. Buradaki manevi heyecanı kelimelerle anlatması çok zor” dedi. Şehit yakınları ve gazilerde düzenlenen geziyle ilgili teşekkür etti.