Vali Abdülkadir Demir, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, İlimizde bulunan gazi ve gazi yakınları ile şehit ailelerinin onuruna yemek verdi. Etkinlikte, Kore Gazilerine Vali Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından ‘Savaşa Katılma Madalyası’ verildi.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen törene, Vali Abdulkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, gaziler ve gazi yakınları ile şehit yakınları katıldı.

     Törende konuşan Vali Abdulkadir Demir törende yaptığı konuşmada, Türk Milletinin, bağımsızlık tutkusu, vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı ile tarihi boyunca vatan toprağını canından üstün tutarak, varlığına yönelen tehditlere, her türlü güçlüğe göğüs gerdiğini söyledi.

     Ülkemizin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevrelerin huzurumuzu bozmaya çalıştıklarını ancak her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimizin bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam ettiğini vurgulayan Vali Demir, “Bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar” dedi.

     Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ilgilendiren kanunlarda önemli değişikliklerin yapıldığını kaydeden Vali Abdülkadir Demir, “Şehitlerimizin emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Gazilerimize hak ettikleri yaşam koşullarını sunma amacıyla Devletimiz tarafından, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her türlü sorunları ile iş ve işlemleri takip edilmektedir. 12 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren 6353 sayılı Kanun ile; 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat Kanunu ile şehit ailelerimizi ilgilendiren diğer kanun maddelerinde değişiklikler yapılmış; Şehit yakınının kamuda işe yerleştirme kontenjanının %1’den %2’ye yükseltilerek, terörle mücadele kapsamında şehit olanların eşi ve çocuğuna 1, anne baba ve kardeşine 1 olmak üzere iş hakkı 2’ye çıkarılarak mağduriyetleri azaltmak adına iyileştirmeler yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Bu kapsamda şuana kadar 16 adet iş başvurusu alınmış ve sonuçları takip edilmektedir” diye konuştu.
 
    Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri, 1950-1953 yılları arasında Kore Savaşı'na katılan gaziler Ahmet Kocayıcı, İsmail Sücüllü, Ethem Yıldız Noyan, Kadir Takrak, Abdi Yavıt, Mehmet Yalçın, Hulusi Şirin ve Hulusi Karabulut’un yakınlarına Kore Cumhuriyeti tarafından ‘Savaşa Katılma Madalyası ve Belgesi’ni verdiler.