Denizli Milletvekili Kazım Arslan, açıklamasında şu noktalara değindi: “Türkiye’de Laik Cumhuriyete, devrimlere, laikliğe, aydınlanmaya ilişkin hareketlere Teğmen Kubilay duruşuyla cevap vermeyi sürdüreceğiz. Bugün şeriat özleminde olan, Cumhuriyetin tüm kazanımlarından faydalanan,ama Atatürk’e, kurucu kadrolarımıza hakareti bir görev sayanlar bilmelidir ki, Teğmen Kubilay gibi tek başımıza kalsak dahi, her alanda ve her fırsatta Laik Cumhuriyetimizi korumayı ve ilelebet yaşatmayı sürdüreceğiz.

Kolay iş değildir laikliği bitirmek, Cumhuriyetin ilkelerini  sömürmek ve yok etmek.

Bölgemizde laikliği en doğru biçimiyle yaşama şansı yakalamış Cumhuriyetimiz, birey olmayo, özgürlüğün ve eşit yurttaşlık kültürünün kalesi kalmayı sürdürecektir.

Kubilay'ın katledilişinin yıl dönümünde,
Atatürk’ün yol göstericiliğinden hiçbir biçimde ayrılmayacak, anayasamızla üniter yapımızı koruyacağız. 

ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİ DEĞİŞMEYECEK

Açıkça farkındayız; bugün Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeye çalışmak, Teğmen Kubilay ve tüm devrim şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak demektir.Biz bu gerici tutuma kesinlikle geçit vermeyeceğiz. 

Bugün laikliği bayrak edinmiş Atatürkçüler için Teğmen Kubilay, Cumhuriyetimizin vazgeçilmez değeri, tamamlayıcı neferidir. 

DEVRİM ŞEHİDİMİZİ ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUM

Bugün, faili meçhul suikastlere kurban verdiğimiz Cumhuriyet devrimcileri, hiç kuşkumuz yok ki, Teğmen Kubilay’ın direniş bayrağını gururla taşımıştır.

Teğmen Kubilay’ın mücadelesi önünde saygıyla eğiliyor, katledilişinin 85. yılında demokrasi şehidimizi özlem ve rahmetle anıyorum.