Denizli Adalet Sarayı önünde bu sabah yapılan tören ve sonrasında doğduğu, baba ocağı memleketi Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine götürülen Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in cenazesi toprağa verilmek üzere Söke’ye getirildi.
Söke’de İkindi namazına müteakip İlyas Bey Camii (Kocacami) de cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı müsteşarı Kenan İpek, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ak Parti Denizli Milletvekili eski Bakan Sema Ramazanoğlu, HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, HSK Üyeleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Örgür Nuhut, 11. Komando Tugay Komutanı Gültekin Yereli, Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti temsilcisi ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşunun temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Annesi Ulviye, eşi Hatıran Alper, kızları Aslı Begüm ile İrem Alper gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazı başlayana kadar şehit Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in al bayrağa sarılı tabutu başında güçlükle ayakta duran eşi Hatıran Alper, taziyeleri kabul etti. Alper Ailesi’nin gözyaşları hiç dinmedi.

Kılınan cenaze namazı sonrası dualar şehit Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için edilirken, Alper son yolculuğuna uğurlandı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper cenazesi törenin ardından Söke Granta Asri Mezarlığına defnedildi.