HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valiliği, görevi sırasında şehit düşen asker ailelerine ve gazilere Devlet övünç madalyası verdi. Denizli Polis evinde düzenlenen programa Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlarının yanı sıra şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, “Ülkemize canlarıyla, kanlarıyla hizmet eden vatan evlatlarını en yüksek derecede takdir etmek, onların hatıralarını ebediyete kadar yaşatmak amacıyla böyle bir geleneğimiz var. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Onların şefaatlerine inşallah bizleri nail eylesin.” diye konuştu.

Vali Karahan’ın konuşmasının ardından  şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törende, Suriye’ye düzenlenen Fırat kalkanı Harekatı sırasında şehit olan 40 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Emin Göngör’ü n ailesine de Övünç madalyası verildi.  Şehit Güngör’ün madalyasını  kızları Miraç Güngör, Sonay Güngör ve Ceylin Güngör  Vali Karahan’ın elinden aldı.10 yaşındaki Ceylin Güngör  madalya  aldığı sırada göz yaşlarını tutamadı. Güngör ailesi ve diğer şehit aileleri hüznü ve gururu aynı anda yaşadılar.

15 TEMMUZ ŞEHİDİNE ÖVÜNÇ MADALYASI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul’da Vatan Caddesi’nde çıkan olaylarda göğsünden vurularak şehit olan Haki Aras’a da Devlet Övünç Madalyası verildi. Şeihidin madalyasını kızı Arzu Aras Vali Karahan’dan aldı.

Programda; Şehit Uzman çavuş Emin Güngör, Şehit Astsubay Burak Erten, Şehit Astsubay Bedri Nayim, Şehit Er Doğan Acar, Şehit Astsubay Halit Topuz, Şehit Er Hasan İlhan, Şehit Sözleşmeli Er Mustafa uygun, Şehit uzman Çavuş Osman Öz, Şehit Er Ömer kağan Kandemir, Gazi polis Memuru Recep Bozkuş, Gazi Polis Memuru İsmail Bülbül ve 15 Temmuz Demokrasi şehidi Haki Aras’ın ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi.

​​​​​​