Uzaklık İstanbul Alanya arası çok mu diye düşünüyorsanız, tatil için Alanya’ya gitmek istiyorsanız ve İstanbul’da ikamet ediyorsanız, sizler için 2markers.com olarak birkaç alternatifi bir araya getirdik.

2markers.com şehirler arası mesafeyi hesaplayabileceğiniz ve mesafeler hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz, hayat kolaylaştıran bir site olarak hizmet vermekte. Böylece size düşen görev sadece karar vermek. Tercih sizin!

Alanya Antalya ilinin güzide bir kıyı ilçesi. Tatil için yabancı ve yerli turistlerin de uğrak merkezi olan bu bölge özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık. İklimi Akdeniz iklimi olan, yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı bölgeye tatil için Nisan- Kasım aylarında gidebilirsiniz. Akdeniz bölgesinde deniz daha erken ısındığı için özellikle ilkbaharda Alanya tatil için daha çok tercih edilmektedir. Seyahatinizi planlarken bu lokasyonlar için şehirler arası mesafe bilgisine yazımızda ulaşabilirsiniz.

Rakamlarla Şehirler Arası Mesafe

Uzaklık İstanbul Alanya arasında toplam 815.3 km’dir. Mesafe uzun görünebilir fakat yol boyu dinlenme tesislerinde keyifli molalar verebilirsiniz. Yol ortalama bir hızla 10 saat sürmektedir.

Eğer İstanbul’dan Alanya’ya otobüs ile gitmeye karar verirseniz birçok sefer bulabilirsiniz. Fakat mesafe aynı olmakla birlikte, otobüs mola sürelerini de dahil ettiğimizde varış süresi 14 ila 15 saat arasında değişmektedir.

İstanbul ve Alanya arasında demiryolu hizmeti mevcut değildir. Bu yüzden hızlı tren veya tren ulaşımı bulunmamaktadır.

Uzaklık İstanbul Alanya Arası Seyahate Engel Değil

İstanbul’dan uçak ile Alanya’ya seyahat edebilirsiniz. İstanbul’da toplamda 2 adet havaalanı bulunmaktadır. Alanya’ya ulaşmak için Antalya Havaalanı’ndan aktarma yapmanız gerekmez. Direkt uçuşlar mevcuttur. Uçuş süresi toplamda 1 saat 15 dakikadır. Alanya Havaalanı Gazipaşa mevkiinde bulunur. Alanya’ya yaklaşık 45 km mesafededir. Havaalanı’nda ilçe içi ulaşım için otobüs seferleri mevcuttur. Aynı zamanda shuttle hizmeti, araba kiralama hizmeti ve taksi havaalanı bünyesinde bulunmaktadır.

Mesafe: 815.3 km

Varış Süresi: 10 saat

Otobüs varış süresi: 14-15 saat

Tren: Direkt tren hattı bulunmamakta

Uçak: Var

Uçak ile varış süresi: 1 saat 15 dakika.

Alanya, Antalya’ya 154 km uzaklıktadır. Dilerseniz Antalya’da vakit geçirebilir ve Alanya’ya geçiş yapabilirsiniz. Uzaklık İstanbul-Alanya arasında fazla görünse de tatil için Alanya keyifli bir seçimdir. Ailenizle, eşinizle, arkadaşlarınızla keyifle vakit geçirebileceğiniz birçok otel bulabilirsiniz. Aynı zamanda Akdeniz kıyısında boylu boyunca uzanan bu tatil beldesi denizi ile misafirlerine eşsiz bir tatil sunmaktadır.

2markers.com seyahat etmeyi seven, bir yere gitmeden önce o yer hakkında bilgiye ulaşmayı tercih eden herkes için titizlikle araştırma yapar, mesafeleri hesaplar ve en doğru hizmeti sunmak için yardımcı olur.

Eğer nereye gitmek istediğinize karar verdiyseniz 2markers.com ile seyahatinizi planlayabilirsiniz. İstanbul’dan Alanya’ya gitmek gibi bir karar verdiyseniz yazımızda belirttiğimiz opsiyonlardan en uygununu kendiniz için seçebilir ve tatilinize en kısa zamanda başlayabilirsiniz.

2markers.com olarak keyifli bir tatil dileriz!