Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Özkan Bilgiç'in dört ay önce Diyarbakır'da teröristlerle girilen çatışmada bir merminin kalkanını parçalaması sonucu yüzünden ve ayağından yaralandığı, tedavisinin ardından hava değişimi için Denizli'ye geldiği belirtilmişti.

Görevi bırakmasını isteyen eşinin talebini, "Öyle şey olmaz. Ya zafer, ya ölüm" diyerek geri çeviren, 15 gün önce Diyarbakır'a giderek görevine başladığı belirtilen şehidin naaşı ilk önce baba ocağına getirildi. Baba ocağında helallik alınmasının ardından cenaze töreni için Korucuk Cami'ne getirildi.

Şehidin cenaze töreninde Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Denizli CHP İl Başkanı H.Teoman Sancar ve bir çok üst düzey yöneticinin yanı sıra vatandaşlar şehidine son vazifesini yaptı.

Kısa süre sonra düğünü olacak olan şehidin cenazesinde zor anlar yaşandı.