BURSA (CİHAN)- Bursa Tarım İl Müdürlüğü, yağışların ardından zarar gören şeftali bahçelerinde hasar tespit çalışmaları başlattı.
Mayıs ayında gözlemlenen yoğun yağışlar sebebiyle şeftali ağaçlarının köklerinin taban su seviyesinin artmasıyla boğulduğunu ve şeftali üreticilerinin mağdur olduğu belirtilmişti. Bursa Osmangazi Yıldırm Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan, konuyu gündeme getirmelerinin ardından İl Tarım Müdürü Kasım Piral'in bahçelerde hasar tespiti yapmaya başladığını söyledi.
Doğan, "Durumu anlattığımızda konuya son derece duyarlı yaklaşan Piral, çok kısa süre içerisinde ekipleri kurarak sahaya sürdü ve şeftali bahçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Demirtaş, İstmetiye, Samanlı, Vakıf Arabayatağı, İsabey köyleri başta olmak üzere birçok köyü etkileyen bu sorunun maddi zararı tarım il müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sayesinde bir nebze olsun karşılanabilecek." dedi.
Şeftali üreticilerinin kredi borçlarının da yeniden yapılandırılmasını talep ettiklerini kaydeden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konuya duyarlı bir şekilde yaklaşan tarım il müdürümüz Kasım Piral’a teşekkür etmek istiyorum. Yağışlar sebebiyle ekonomik zarara uğrayan çiftçilerimize destek ve kredi borçlarının ödenmesi için de gerekli mercilere başvurularımız ve taleplerimiz devam edecektir. Çiftçilerimize de bahçelerindeki su tahliye kanallarını her zaman işler durumda tutmalarını tavsiye ediyorum." CİHAN