MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2 günlük Aydın programının ikinci gününe Çine durağından başladı. Taksi Meydanı’nda partililerine seslenen Bahçeli, Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz’a destek istedi.
MHP’nin Aydın’da olduğu gibi Türkiye genelinde de tüm belediyelere talip olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, mevcut iktidara 1 Nisan Şakası yapma zamanının geldiğini söyledi. Partililerine şakayı nasıl yapacaklarının ipuçlarını veren Bahçeli, “1 Nisan şakasını nasıl yapacağız; Aydın’da ilçelerin alayına talibiz ama Cenabı Allah ne kadarını nasip ederse, başımızın üstünde yeri var. Böyle bir ortamda Aydın Büyükşehir Belediyesi de MHP’ya yani Ali Uzunırmak Bey’e nasip olur diye düşünmekteyiz. Ama bu Türkiye’ye bir mesaj verecek. 30’u bulan büyükşehirlerde başlangıç neresi olur diye düşündüğümüzde bunların başında Aydın, Adana ve Antalya geliyor. Yani şu Üç Hilalden üçünü saymış olduk. Kalabalığa baktığımda Üç Hilaller dizi dizi gidiyor. Bunların arkasından Balıkesir, Manisa ve Denizli gelir. Gerisine bakarsak o zaman arkası inşallah sona doğru hızla gider. Mersin’den tutun Kahramanmaraş’a oradan Erzurum’a kadar alayına talibiz” diye konuştu.
“SANDIK SAYIMLARINDA ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ”
Türkiye’de geçmişte yaşanan çalıntı oyların önemli tartışmalara yol açtığı anımsatan Bahçeli, şöyle konuştu: “Toplumda belediye başkanı kim olursa olsun, bu tartışma var ise hizmet yerine gerilim yaşanıyor. Bazı husumetler doğuyor ve belediye hizmetlerinden adil yararlanma çok arkada kalıyor. Onun için sandıklardaki sayımda çok dikkatli olmalıyız. Siyasi kültürümüzde artık bu manada gelişmelidir. Örneğin bir sandıkta A partisi 11 oy almış. Eğer orada bir hile olacaksa, orada çalıntı oyla belediyeyi kazanmak isteyenler faaliyetteyse hiç farkında dahi olamıyorsunuz. Yazım sonrası tutanaklara geçerken 11’in başına veya sonuna bir 1 ilave ettiğiniz zaman A partisinin oyu 111 oluyor. Bu adaletsizliktir, bu çalıntı oydur, bu hiledir. Eğer siyasi kültürümüze bu böyle katılırsa o zaman o zaman çalmaktan ve hile yapmaktan hiçbir zaman kurtulamayız. Oda toplumu çürütüyor, devleti çökertiyor ve Türkiye’yi geriye doğru götürüyor”
“ŞİDDET VE KARMAŞAYI ARTIRACAK SÖYLEMLERDEN KAÇINMALIYIZ”
Son günlerde ülke genelinde yaşanan gelişmelere değinen Bahçeli, seçimlere 17 gün kaldığına dikkat çekti. Bir noktadan başlayan gerilim stratejisinin yavaş yavaş uygulanmakta olduğunun altını çizen Bahçeli, açıklamasını söyle sürdürdü: “Türkiye’de her gün bir olaya, her küçük olaydan büyük olaylara doğru kıvrılmalar oluyor. Şiddet artıyor, ölüm olayları gelişiyor ve Türkiye’de kalan 17 gün içinde yaşanabilecekleri önceden kestirebilmek çok zor. Seçimler gelip geçiyor ama kalıcı olan devlettir, milletin birliği ve toprağın bütünlüğüdür. Her şeyden evvel de kardeşliğimizdir. Onun için çok soğukkanlı ve sabırlı olmalıyız. Gerçekleri görmeliyiz. Bazı yanlışlıklar var, bunların üzerine gidilmesi gerektiğine inanmalıyız. Bunu söylerken hiçbir partiyi incitmek istemiyoruz ama şiddeti artıracak, karmaşaya yol açacak, toplumu çatışmaya gönderecek, siyasi partiler arasında kültürü zafiyete uğratıp kaba görüşlerle, alçakça, iftira atarak, haince sözlerle bir yere varamayacağımızı da görmemiz lazım”.
MHP İl Başkanı Fevzi Köse ve belediye başkan adaylarının eşlik ettiği Devlet Bahçeli, kalabalığa karanfil atarak, ikinci durağı olan Köşk ilçesine doğru yola çıktı.