HABERDENİZLİ.COM

Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık seçim sonrası bir değerlendirme yaptı. Catlık yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; "Ülkemiz 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimlerde; halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, yaşadıkları ortamı güzelleştirecek sorun ve sıkıntılarını çözecek, kaliteli, yaşam seviyesini yükseltmek amacıyla kendisine uygun Belediye Başkanlarını seçmiştir.  Milletimizin demokratik anlayışa ispat olarak, büyük bir yüzdelik oranla sandığa gitmeleri taktire şayandır. Kazanan tüm Belediye başkanlarımızı kutlar, görevlerinde başarılar dilerim. Bu beş yıllık süreç içerisinde Belediye başkanlarımızın halktan kopmadan, sorunlardan kaçmadan projelerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir dönem dileriz".dedi. 

AYSİAD OLARAK HER ZAMAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN YANINDAYIZ

Catlık konuşmasının devamında ise, "Biz AYSİAD’lılar olarak hem siyasi, hem ekonomik, hem de sosyal ve kültürel açıdan ülke gündemimizi yakından takip ediyor ve çeşitli projeler üretiyoruz. 170 üyemiz ve 30 farklı sektörümüz ile binlerce kişiye istihdam sağlıyoruz. Derneğimizde yaptığımız görüşmeler ve sorunlara katkı sağlayacağımız önerilerimizle her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olacağız. Ülke gerçeklerinden uzaklaşmadan güncel sorunumuzun ekonomi olduğunu düşünüyorum. Diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi.

Günlük ve geçici çözümler değil uzun vadeli ve kalıcı çözümler ortaya atılmalıdır.
İşletmeler her gün yasa ve yönetmelik değişikliğiyle karşılaşmamalıdır.

İşletmelerimizi destekleyen teşvik yasaları, banka kanunu değişiklikleri, İş-Kur vb. kuruluşların uyguladığı olanaklar sadece büyük işletmelere değil, ülkemizin yükünü kaldıran küçük işletmelere de uygulanmalıdır.
Gelişim ve büyüme sadece finans kaynağı sağlamakla değil, ekonominin paralelinde üretimi harekete geçirmek ve dışa bağımlılığı azaltmakla olmalıdır.
Tarım, hayvancılık, ormancılık, turizm, ticaret ve sanayide ihtiyaçlar belirlenirken iş gören,  işveren ve diğer ilgililerle istişare yaparak çözüm arayışlarına gidilmeli ve bu çözümler uzun vadeli kalıcı çözümler olmalıdır.
Bankalar özellikle meslek sahibi, esnaf, zanaatkarlar, ticarethane ve üretim yapan sanayicisinden hane halkına kadar kredi şartlarını yeniden gözden geçirerek kredilendirme şartlarını hafifletmeli piyasaya nakit para akışı sağlanmalıdır.

Bu bağlamda ihtiyaca göre kredi verilmesi gerekirken, ihtiyacı olmayanlara kredi vererek ülkemizde ki gayrimenkul, yatırım ve üretim yanlış yönde manipüle edilerek spekülatörlere yol açmaktadır.
Halbuki denetim mekanizması çalıştırılırsa zorda olan firmalar kurtarılarak ekonomiye can katılacaktır.
Devlet alacaklarının: SGK, Maliye ve benzeri kuruluşların, teşvik, erteleme ve taksitlendirme gibi faaliyetlerini süreç içerisinde daha da arttırarak devam ettirmelidir. Özetleyecek olursak, vakit kaybetmeden katlanılması gereken sıkıntı ve yaşanılacak problemleri tüm paydaşlara doğru anlatarak, tasarruf etmemiz gerektiğini, disiplini elden bırakmamamızı, verimliliği yükseltmek için dinamiklerimizi yüksek tutmamız gerektiği bilinmelidir". dedi.