CHP Denizli milletvekili Melike Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin seçim öncesi 250 TL taksitle konut edindirme projesinin AKP’nin mi yoksa Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ve/veya ilçe belediyelerin bir projesi mi olduğunu sordu.
Yurttaşlar arasında seçim aldatmacası olarak bu hayali proje için ise CHP’nin genç milletvekili Melike Basmacı, Denizli Büyükşehir Belediyesine bilgi edinme talebinde bulundu.

“AKP’nin konut  projesinin mali kaynağı nedir?, Ayda duyurulduğu üzere talepçilerden alınacak 250 liralar neyin karşılığıdır?, Projenin uygulanacağı konut alanları belirlenmiş midir?, Kamuoyunda muhalefet partilerinin de bu projeye destek vereceklerini açıklamasına rağmen bugüne kadar neden hala proje hayata geçirilememiştir?, Bu proje bir ar-ge veya bir istatistik çalışması mıdır, yoksa fiilen uygulanabilirliği hangi şartlarda mümkündür?” sorularını yönelten CHP Denizli milletvekili Melike Basmacı’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği bilgi edinme talebi şöyle:

Tarih : 09/07/2015
Konu : Bilgi Edinme Talebi

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinden hemen önce açıkladığı 25.000 konut projesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ve/veya ilçe belediyelerin bir projesi midir, yoksa Adalet ve Kalkınma Partisinin seçim projesi midir?

2- Ön talep adı altında toplanan taleplere ilişkin bir sonuca varılmış mıdır?

3- Talepçilerin ekonomik durumuna ilişkin belirlenen kıstaslar nelerdir?

4- Büyükşehir Belediyesi ve/veya ilçe belediyelerinin meclislerinde hâlihazırda veya öncesinde buna ilişkin alınmış bir karar var mıdır?

5- Bu projenin mali kaynağı nedir?

6- Ayda duyurulduğu üzere talepçilerden alınacak 250 liralar neyin karşılığıdır? 

7- Projenin uygulanacağı konut alanları belirlenmiş midir?

8- Kamuoyunda muhalefet partilerinin de bu projeye destek vereceklerini açıklamasına rağmen bugüne kadar neden hala proje hayata geçirilememiştir?

9- Bu proje bir ar-ge veya bir istatistik çalışması mıdır, yoksa fiilen uygulanabilirliği hangi şartlarda mümkündür?

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerince yasal süresi içerisinde yazılı olarak gönderilmesini talep ederim
T.C. Kimlik No: 313 33 40 41 80

Melike BASMACI
CHP DENİZLİ MİLLETVEKLİ