2013 SBS tercih Robotunu indirin
GÜNCELLENMİŞ HALİ (15 TEMMUZ 2013)

SBS sonuçlarına göre tercih sürenin az olması bazı velileri aceleye sevk etti. Tercih Danışmanı Erkan Kavas, Birçok okulun Anadolu lisesine veya meslek lisesine dönüştüğü, kontenjan değişimlerinin olduğu göz önüne alındığında 15 Temmuz'da açıklanan yeni kontenjanların incelenmesi, istatistiki hesapların yapılabilmesi, dönüşen okullar hakkında bilgi toplanması ve bu okulların durumlarının değerlendirilmesi bu yıl yapılacak olan SBS tercihlerinin sağlıklı olması için hayati öneme sahiptir.  
Öğrenci ve velilerimiz (her ne kadar az bir zaman ayrılmış olsa da) tercih bildiriminde bulunmak için ilk gün aceleci olmasınlar. İkinci gün bir uzman yardımına başvurarak tercihleri şekillendirmek daha sağlıklı olacaktır. Böylece tercih danışmanlığı yapacak uzmanların da durum değerlendirmesi yapabilmeleri için zaman tanınmış olacaktır.
2013 SBS takvimine göre meslek liselerinde boş kalan kontenjanlara merkezi olarak yapılacak olan ön kayıt yerleştirmelerinin tarihinin 17-20 Eylül olduğu, okulların ise 16 Eylülde açıldığı düşünüldüğünde kayıt takviminde yine bir çakışma görülmektedir. Okulların açılacağı ilk haftaların bazı sıkıntılara gebe olduğu şimdiden söyleyebiliriz." dedi.

2013 SBS tercih Robotunu indirin
GÜNCELLENMİŞ HALİ (15 TEMMUZ 2013)