HABERDENİZLİ.COM

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda 6 Ocak 2019 Pazar günü, eşzamanlı olarak tüm yurtta Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşleri düzenlenecek. Programlarda bundan 104 yıl önce ‘Beyaz hüzün’ olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı’nda vatanı uğruna can veren kahramanlar anılacak. 

Denizli’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenecek etkinlikte, 6 Ocak 2019 Pazar günü saat 10.00’da 15 Temmuz Şehitler Meydanı önünden Valiliğe kadar anma yürüyüşü yapılacak. Ecdadın ayak izlerinden yürüyüşün temsil edileceği etkinliğe Protokol üyeleri, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve isteyen vatandaşlar katılabilecek. Yürüyüşün sonunda Valilik Atatürk Anıtı önünde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak. Öğrencilerin okuyacağı şiirlerin ardından dualarla program tamamlanacak. 

İBANOĞLU “SARIKAMIŞ, KENDİNİ FEDA ETMENİN DESTANIDIR”

Sarıkamış Destanı için tarihimizin hüzünlü olduğu kadar onurlu bir sayfası olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; şehitlerimize minnet duygularını ifade etmek için tüm Denizlileri Pazar günü yapılacak anma programına davet etti. Sarıkamış’ın Çanakkale gibi bir kahramanlık destanı olduğunu belirten İbanoğlu,  Mehmetçiğin vatanı için her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdırdığı bir sembol olduğunu söyledi.