Tehlike çanlarının çaldığı Sarayköy ilçesinde pozitif ve temaslı olduğu için karantina altına alınan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. İlçede bulunan tekstil firmaları, düğünler, bayram ziyaretleri ve kalabalık alanlarda tatil yaparak ilçeye dönen vatandaşların çoğunluğu oluşturduğu gözlemlenirken rakam her gün ortalama 10 kişi olarak artmaya başladı.

İlçede son 15 gündür Cumhuriyet Mahallesinde görülen yoğunluk, artık kalabalık diğer mahallelere de dağılmış durumda. Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Turan Mahallesi vakaların en çok görüldüğü mahalleler olarak kayda geçti. İlçede şuan temaslı ve pozitif olarak 224 kişinin karantinada olduğu öğrenildi.

BİR GÜNDE 8 POZİTİF VAKA

İlçede temastan dolayı artan karantina sayısını pozitif vakalarda fazlaca eklenmeye başlandı. Sadece bir günde 8 pozitif vaka görülen ilçede vakaların bazıları evlerinde bazıları ise hastanede karantinaya alınarak tedavi süreçleri başladı.

EKSTRA ÖNLEMLER GEREKİYOR

Sarayköy’de artan vakaların ardından vatandaşlardaki tedirginlikte artmaya başladı. Karantina haberleri sonrası konuşan bazı vatandaşlar “Yetkililer yoğunluğun olduğu bölgelerde daha sıkı önlemler almak için neyi bekliyorlar. Çember daralıyor. Artık çok yakınlarımızdan bile korona ve karantinaya alındı haberleri duyuyoruz. Mecbur kalmadıkça çıkmıyoruz ama işe gitmek zorunda olan insanlarız. Dışarıda mecburen bulunuyoruz. Bizler önlemlerimizi alırken yetkililerde daha sıkı tedbirler alırsa eminim ilçedeki yayılımın önüne geçilecektir ifadesini kullandı.