Sapsız ve başsız olarak bilinen saplama civatalar, he iki ucunda da diş açılımlı ürünlerdir. Genellikle sık kullanıma sahip olan ve sıklıkla da sökülüp takılma eylemi gerçekleştirilen bağlantı elemanında kullanılan bu civatalar, ana parça gövdesi sabit bırakılarak kuvvet yardımı ile yerine yerleştirilir. Yerleştirilen civata bağlantı yapılacak olan parçaya takılarak somun yardımı ile sabitlenir.

Saplama civataların uzunluk açısından yetersiz kaldığı durumlarda gijon saplama ürünleri kullanılır. İsteğe göre uzunlukta üretilebilen gijonlar, bağlantı elemanları arasında yer alan paslanmaya karşı oldukça dayanıklıdırlar. Bu çok kullanıma sahip ürünler için Saplama Civata firmasından destek alabilirisiniz. Ayrıca kelebek somun yardımı ile gerdirme işlemlerinde de gijon saplama civatalar tercih edilebilir.

Saplama Civata Çeşitleri

Baskı ve gerilimin oldukça yoğun olduğu ortamlarda kullanılmak için tasarlanmış başsız civata olarak da bilinen saplama civatalar, ihtiyaca göre farklı çeşit ve modellerde üretilirler. Bu anlamda tapa uçlu saplamalar, çift uçlu saplamalar ve kısa gövdeli çift uçlu saplamalar olmak üzere 3 farklı grupta incelenirler. Taba uçlu saplama ve çift uçlu saplama uzunluk ölçüsüne göre kullanım alanı değişiklik gösterirken, kısa gövdeli çift uçlu saplamalar özel ürünler olduklarından kişinin tercihine göre kullanılırlar.

Ayrıca saplama civatalar herhangi bir sistemi sabitlemek veya askıya almak için de tercih edilebilirler. Bu anlamda ankraj ürünlerinin en yakın yardımcılarıdır. Saplama civatalar model değişikliğine göre tam dişli, kısmi dişli ve her iki ucu dişli olarakta çeşitlere ayrılabilir. Saplama civata üretimlerinde paslanmaz, elektro galvaniz ve dakroment kaplama ürünleri kullanılır. Saplama ürün çeşitlerinin tamamına Saplama Civata firmasından ulaşabilirsiniz.