HABERDENİZLİ.COM

Denizli AK Parti İl Başkanlığı görevine Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle getirilen Yücel Güngör, görevi Necip Filiz’den devraldı. YENİ MEDYA TV’nin sorularını yanıtlayan Yücel Güngör, siyasi hayata ilgisinin 27 Mart 1994 İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde başladığını belirterek, ilk görevinin sandık başkanlığı görevi olduğunu söyledi. Güngör, “Benim ilk siyaseten birebir takip ettiğim konu 27 Mart 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girmiş olduğu seçim beni çok etkilemişti. O dönemde lise son sınıflardaydık.Onun üzerinden siyasi hayatımın basamaklarını şekillendirmeye çalıştım. Gerek fikir gerek bilgi açısından başlangıç noktam budur.”

Siyasi hayatta çok sayıda görev icra ettiğine dikkat çeken İl Başkanı Yücel Güngör, siyasi hayatının süreç içerisinde gelişimini anlattı. Güngör, “Lise yıllarından sonra 4 yıl Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğretim hayatımız oldu. Okulu bitirdikten sonra siyasi hayata atıldık. Bu da bir vatana, millete hizmet. Ülkemizde herkesin fikrini konuşması ve savunması hakkı var. Ben de bu fikir özgürlüğümü de AK Parti içerisinde yer alarak anlatmak istedim. Okuldan mezun olduktan sonra 2002 yılında ilk görevim Karşıyaka Mahallesi’nde kendi mezun olduğum Karşıyaka İlkokulu’nda sandık başkanı olarak görev aldım.Daha sonra İl Başkanımız olan Şahin Tin döneminde Gençlik Kolları İl Başkanımız Ramazan Kuzu’nun yönetiminde İl Başkan Yardımcılığı yaptım.Gençlik Kolları’ndan sonra da merkez ilçe teşkilatında uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yaptım. Daha sonra büyükşehir yasası çıktı. Ben de Pamukkale İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeliği yaptım. Hasan Aracı başkanımızla beraber. Ardından Merkezefendi Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevini 5 yıl yürüttüm. Bu görevle birlikte Merkezefendi İlçe Başkanlığı görevini yaptım. O görevimi de bitirdikten sonra en son Merkezefendi belediye Başkan aday adaylığı noktasından bugüne kadar da çalışmalarımıza devam ettik.”

AK Parti’de değişimin sinyallerini verdi

İl Başkanlığı görevine getirildikten sonra yönetimde bazı değişikliklerin gerçekleşeceğinin vurgusunu yapan Güngör, oluşturacağı ekiple 2023 seçimlerine odaklandıklarını ifade etti. Güngör, “Necip Filiz başkanımız bu görevi 5 yıl boyunca layıkıyla yerine getirdi ve bayrağı bize teslim etti. Biz de bu görevi yürütüp görevi bir başkasına teslim edeceğiz. Bizim kalbimizdeki bir makam değil bunlar; sadece yapılması gereken bir görev olarak bakıyorum ben konuya. Her yiğidin kendine göre bir yoğurt yeme biçimi var. Zaten bu bayrak değişimlerini de onun için yapıyorlar. Şu an mevcut il yönetimindeki arkadaşlarımızdan devam edecekler olacak, yeni katılmak isteyenler olacak. Onlarla da bir istişare mekanizmasıyla görüşeceğiz. Yeni arkadaşlarımızla da süreci devam ettireceğiz. Çünkü bu bir ekip işi. Ben ne kadar il başkanı olarak başlarında bir temsilci olsam da bu işi başaracağımız kadın kolları, gençlik kolları ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarımızla, büyükşehir belediye başkanımız ve milletvekillerimizle gerçekleşecek bir başarı olacak. Hedefimiz 2023 seçimleri.2023’te Denizli’de en fazla oyu almak için her zamanki gibi gece gündüz çalışacağız.”

Kapımız tüm vatandaşlarımıza açık olacak

Güngör konuşmasının sonunda partinin kapılarının sonuna kadar açık olacağını ve her zaman olduğu gibi vatandaşla gönül bağı kuracaklarını söyledi. Güngör konuşmasında, “Bir siyasi partinin kapısı her zaman açık olmalı. Bugüne kadar da açıktı, bundan sonra da açık olacak. Allah nasip ederse daha da açacağız. Sadece kapımızı değil; kollarımızı ne kadar açabilirsek o kadar açacağız. Kolumuzu da gönlümüzü de kalbimizi de vatandaşlarımıza açacağız. Samimi olarak bütün icraatlarımızı vatandaşlarımıza samimi olarak anlatmak istiyoruz. Bütün esnaf kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızla gönül bağı kuracağız.” İfadelerini kullandı.

Sandık Başkanlığından İl Başkanlığına