Denizli Belediyesi bir yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Sanat Merkezi'nin yapımına başladı. 
Yangın sonucunda tamamen kullanılamaz hale gelen Belediye Sanat Merkezi yerine yeni bir sanat merkezi yapmak üzere planlamalarını tamamlayan Denizli Belediyesi, inşaata başladı. Projenin inşasının 400 günde tamamlanacağı belirtilirken, Belediye Sanat Merkezi'nin sahip olduğu özelliklerle Ege Bölgesi'nin en modern sanat merkezlerinden biri olacağı kaydedildi.
Merkezin Denizli'ye prestij kazandıracağını dile getiren Belediye Başkanı Osman Zolan, "16 Ocak 2012 yılında elektrik kontağından çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale gelen Belediye Sanat Merkezi'nin yerine yangından hemen bir kaç gün sonra düzenlediğimiz bir basın toplantısı ile yenisinin yapılacağını duyurmuştuk. Öncelikle kısa sürede enkazı kaldırdık. Geçen süre zarfında gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Yeni merkezin projesini hazırladık. Kentin geleceğini de düşünerek ortaya çok güzel bir proje çıkardık. Yeni yapılacak sanat merkezi bölgenin en modern sanat merkezlerinden biri olacak. Farklı mimari yapısı ile de dikkat çekecek merkez Denizli'nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak" dedi.
İnşaatı başlayan merkezin bölgeye büyük hareketlilik getireceğini belirten Başkan Zolan, "Merkezde 1 büyük ve 6 küçük olmak üzere toplam 7 gösteri salonu ile 3 işyeri bulunacak. Bölgenin en modern sanat merkezlerinden biri olacak bu merkezde konser ve tiyatro gibi farklı etkinlikler de düzenlenebilecek. Kent merkezinde eski yerinde inşaa edilecek böylesi bir kültür sanat merkezi çok uzun yıllar Denizli'nin ihtiyacını karşılayarak bölgeye de hareketlilik katacak. Şimdiden Denizli'ye hayırlı olsun" diye konuştu.