Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Ölüdeniz Edebiyat Günleri'ne katılmak üzere ilçeye gelen sanatçılar, 2 bin metrede şiir okudu.

Ölüdeniz Belediyesi tarafından organize edilen 4. Ölüdeniz Edebiyat Günleri, ülke genelinde şair ve yazarların katılımı ile farklı bir etkinlikle başladı. Etkinlik kapsamında ilçeye gelen sanatçılar 2 bin metre rakımlı Babadağı'nda şiirlerini okudu. Tiyatro sanatçısı Mustafa Selçukoğlu'nun Apollon temsili ile karşılanan şair ve yazarlar buradan dünya barışı için iyi dilek temennilerinde bulundu.

        Şair ve yazarları 2 bin metrede karşılayan temsili Apollon, savaş naraları atanlara karşı şair ve yazarların neden suskun kaldığını sordu. Barış ve sevgi isteyen şairlerin sesinin çıkmadığını hatırlatan temsili Apollon, olası savaşların şiirlerle engellenebileceğini söyledi.

        Apollon'un konuşmasının ardından şairler Abdulkadir Budak, Hicabi Türkoğlu ve Süleyman Kaptan, barışa ve sevgiye vurgu yapan şiirlerini okudu. Şiirlerin ardından bazı edebiyatçılar Ölüdeniz manzarası eşliğinde barış için dua etti.

        Ölüdeniz Edebiyat Günleri hakkında bilgi veren şair ve yazar Coşkun Karabulut, etkinlikler kapsamında, mitolojide şairlerin tanrısı olarak bilenen Apollon ile buluştuklarını söyledi. Edebiyat günlerinde bu yıl Likya Uygarlığı’nın tanıtılacağını belirten Karabulut, “Bu etkinlik içerisinde Ölüdeniz’i tanıtıp kültür turizmini geliştirmek istiyoruz.” diye konuştu.