Denizli 1. Sanayi Sitesi'nde oto aksesuarları satan Ünal Efe'nin, sahte çekler sebebiyle başına gelmeyen kalmadı. Adına sahte çek hazırlanarak piyasaya borçlandırılan Efe, altı yıldır farklı illerden gelen sahte çek borçlarıyla ve davalarıyla uğraşıyor. Adına binlerce liralık alışveriş yapılan ve bunları ödememiş görünen Efe, bankanın sahte çek müeyyidesiyle iki dükkânını ve evini kaybetti. Ticari itibarı yok olan Efe, borçları dolayısıyla hapse girdi ve evini satmak zorunda kaldı.
    Sahte çekler, işini dürüst yapan esnafı çalışamaz hale getiriyor. Denizli'de oto aksesuarları işi yapan Ünal Efe de bunlardan birisi. 2006 yılına kadar iki dükkân işleten Efe, o tarihten bu yana sahte çekler dolayısıyla bütün mal varlığını kaybetti. 80-100 bin lira civarında mal varlığıyla dükkânlarını döndürmeye çalışan Efe'nin hayatı, adına düzenlenmiş toplam 900 bin lira civarındaki sahte çeklerin bir bir ortaya çıkmasıyla alt üst oldu. İcralardan dolayı evini satmak zorunda kalan Efe, hapse bile girdi. Efe, "Kendi adıma kullandığım çekler, bankada hiçbir zaman vurulmadı. Benim üzerime 900 küsur bin lira sahte çekler sürerek piyasayı dolandırdılar. Bu durumda mağdur oldum, her şeyimi kaybettim. İcra davalarım oldu, hâlâ devam ediyor. Üstelik bir de cezaevine düştüm, ailem perişan oldu." dedi.
Hapse girince dükkânlarının bu sefer gerçek alacaklıları tarafından yağmalandığını dile getiren Efe, 18 ilden sahte çekler dolayısıyla adına borçlar geldiğini vurguladı. Büyükbaş hayvan alışverişi, araba alım satımı gibi hiç uğraşmadığı işlerden borçlar geldiğini anlatan Ünal Efe, sahte olmasına rağmen çekinin vurulmasını sağlayan bankaya karşı 1 milyon liralık tazminat davası açarak hukuk mücadelesi başlatmış. Davanın altı yıldır sürdüğünü ve artık son aşamaya geldiğini kaydeden Efe, "Bankanın hatasından dolayı bunlar başıma geldi. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Cezaevinde üç ay yattım, o sırada her şeyim alt üst oldu. Allah'tan başka kimseye güvenmiyorum artık." diye konuştu.