AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı zeytin dalı harekâtına ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye olarak başlattığımız bu tarihi zeytin dalı harekâtıyla bölgedeki terör belasını bu Dünya’dan def edeceğiz” dedi. 

“MEŞRU MÜDAFA HAKKIMIZ”

Türkiye’nin adı her ne olursa olsun bölgede türeyen ve büyütülmeye çalışılan her türlü terör örgütünün yok edilmesi için kararlılıkla mücadele edeceğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ ile Afrin bölgesinde yuvalanan terör örgütlerine ait sığınak, barınak ve mühimmat depolarını yerle bir ediyoruz.  Dost ve kardeş bölge halkına uygulanan baskı ve zulümleri bitirmek ve ülkemize yönelik terör saldırılarını yok etmek gayesiyle başlatılan bu harekât kahraman Mehmetçiklerimizin üstün gayreti, taktik ve hamleleriyle inşallah en kısa sürede istenilen sonuca taşıyacaktır. Terör bataklığındaki sürüngenler o bataklığa bir daha çıkmamak üzere milli eller marifetiyle gömülecektir. Meşru müdafaa haklarımız kapsamında yürütülen bu harekât masum sivil vatandaşların zarar görmemesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne zarar gelmemesi için titizlikle yürütülüyor” dedi. 

“TERÖRE KARŞI TAVRIMIZ NET”

Türkiye’nin nerede olup olmayacağına ve nerede durup durmayacağına sadece Türkiye’nin karar vereceğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Hem terör örgütlerini besleyip büyütmek için destek vereceksiniz, hem de aman ha bu bölgede bir operasyon yapmayın diyeceksiniz. Böyle bir dünya yok. Biz milli bekamız söz konusu olduğunda önümüzde engel teşkil eden hiçbir unsuru tanımayız. Hele hele terör örgütlerine destek verenlere karşı tavrımızı da net ortaya koruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Özgür Suriye Ordusu unsurları ile birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtıyla Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimize zulmeden tüm terör örgütlerini bölgeden temizleyecek, milletimizin can ve mal güvenliği ile ülkemize yönelik var olan terör tehditlerini ve saldırılarını ortadan kaldıracağız. Rabbim şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Aziz milletimizin duaları bu kutlu sefere çıkan kahraman Mehmetçiklerimiz ile birlikte” dedi. 

“AMERİKA KENDİ DUMANINDA BOĞULUYOR”

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO’nun Afrin’deki teröristleri temizlemek için başlattığı ‘Zeytin Dalı’ harekâtının 3’üncü gününde hız kesmeden başarıyla devam ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Amerika bir taraftan müttefik olduğunu söylerken diğer taraftan Suriye’deki terör örgütlerine verdiği destek ve uygulamalarıyla dünyaya kendisini rezil etmektedir. Teröre karşı kararlı bir tavır alması ve net duruş göstermesi gereken Amerika maalesef kendi dumanında boğulmaktadır. Üç gündür devam eden zeytin dalı harekâtında görülen o ki, milletimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da olduğu gibi milli mücadele ruhuyla hareket ederek şanlı ordumuza başta duaları olmak üzere her türlü desteğini vermektedir. Bilinmelidir ki terör örgütlerine destek vererek ateşle oynayanların elleri kendi ateşlerinde yanacaktır. Şanlı ordumuza çıkmış oldukları bu kutlu seferde muvaffakiyetler diliyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.