Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nün 20. yılı nedeniyle ataması ve yükseltilmesi yapılan öğretim üyeleri için “Akademik Tören” düzenlendi. Tören kapsamında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e de PAÜ Senatosu tarafından fahri doktora ünvanı verildi. Genel Müdür Şahin’e, cübbesi PAÜ Rektörü Prof. Dr Hüseyin Bağcı tarafından giydirildi. Törenin son bölümünde ataması ve yükseltilmesi yapılan 400 öğretim üyesine plaket ve hediyeleri verildi. PAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, davetliler ve öğretim üyeleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜ’nün 12 fakülte, 5 yüksek okul, 11 meslek yüksekokulu, 42 bin öğrencisi ve 3 bin 500 çalışanı ile dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Rektör Bağcı, üniversitesinin bin kişilik akademik personelinin tamamlandığını ifade ederek, “Üniversitemizin kuruluşunun 20. yılını kutluyoruz. TRT’mizin başarılı genel müdürüne ‘İletişim’ alanında fahri doktora unvanı vermeyi senatomuz kabul etti. Bugün ataması ve yükseltilmesi yapılan akademik personelimiz ile birlikte fahri doktora törenimizi de gerçekleştiriyoruz” dedi. Rektör Bağcı, konuşmasının ardından TRT Genel Müdürü Şahin’e fahri doktora cübbesini giydirerek fahri doktora diplomasını verdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil’de Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan beldesinde ustalar tarafından elde üretilen palayı Genel Müdür Şahin’e hediye etti.
Denizli’ye müjde
Fahri doktora cübbesini giydikten sonra kısa bir konuşma yapan TRT Genel Müdürü Şahin, geçen yıl yapılamayan ‘Türkçevizyon Müzik Yarışması’nın bu yıl yapılacağı müjdesini verdi. Denizli’nin daha çok TRT kanallarında yer alması gerektiğini anlatan Şahin, “TRT televizyon kanalları ile birlikte 34 dilde yayın yapan internet sitesi ile de yayında. Denizli’de bu güne kadar çok başarılı projelere imza attık. TRT Belgesel kanalına Denizli’nin tarihi, turistlik ve doğal güzellikleri ile ilgili belgesel çekimleri yapılması talimatını vermiştim. Bu çalışmalar tamamlandı. TRT’nin desteği ile yapılan ancak geçen yıl çeşitli sebeplerden ötürü gerçekleştirilemeyen ‘Türkçevizyon Müzik Yarışması’nı bu yıl tekrar yapacağız. Bunun müjdesini vermek istiyorum. PAÜ bünyesinde iletişim fakültesi de açılacak. Bu fakültenin öğrencilerinin daha okurken iş sahibi olması için açılacak fakültenin dekanı ve rektörümüzle görüşmeler yapıyoruz. Artık çağımız internet ve bilgi çağı. Bu fakülteden mezun olacak öğrencilerimizde en başta İngilizce bilmeleri gerekecek. Özellikle bilgisayar yazılımı ile ilgili ‘Mühendis İletişimci’ olarak isimlendirilen öğrenciler yetiştirmeliyiz” diye konuştu.
Önemli toplantılar yapıldı
Denizli Valisi Abdülkadir Demir’de 20. yılını kutlayan üniversitede önemli toplantıların ve etkinliklerin yapıldığına dikkat çekerek, “Üniversitemizde geride kalan yıllarda 20 uluslar arası toplantı yapıldı. Önemli açıklamalar Denizli’den dünyaya duyuruldu. Üniversitemizin kentle bütünleşmesi için çalışıyoruz.” dedi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’da, belediye ve üniversite işbirliği ile başarılı birçok projenin hayata geçirildiğini söyledi. Konuşmaların ardından üniversiteye atanan ve yükseltilmesi yapılan 400 akademik personele plaketleri ve hediyeleri PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı tarafından verildi.