Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’nde 2 doktorun darp edildiği iddia edilirken, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) olayı kınamak amacıyla eylem yaptı.
Edinilen bilgiye göre dün öğle saatlerinde Murat D. ve Rıza D., anneleri Fatma D.’yi kalp rahatsızlığı nedeniyle Servergazi Devlet Hastanesi’ne getirdi. Burada annelerine gerekli tedavinin uygulanmadığını iddia eden şahıslar, Dr. Mustafa Olcek ve Dr. Kezban Bengü Daşdibi’ye saldırmak istedi. Araya polisler ve özel güvenlik görevlileri girerken, iki kardeşin doktorları, polisi ve özel güvenlik görevlilerini darp ettiği iddia edildi. Olayın ardından Dr. Mustafa Olcek ve Dr. Kezban Bengü Daşdibi sağlık raporu alırken, ayrıca şahıslardan da şikayetçi oldu.
Servergazi Devlet Hastanesi’nde toplanan SES üyeleri, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı. Saldırıların artık son bulması gerektiğini ifade eden SES Şube Başkanı Türkan Okyaz, "Vatandaşların sağlık hizmeti alırken yaşadığı mağduriyetlerin sorumlusu biz değiliz. Bir doktor günde 100 hastaya bakamaz, baksa da hastalara yeterli süre ayıramaz. Sağlık kurumlarındaki bu düzensizliğin sorumlusu biz değiliz. Bu şiddet bir an önce son bulmalıdır. Sağlık çalışanlarına saldıran şahıslar da gerekli cezayı almalıdır" dedi.