Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde eylem yapan sağlık çalışanları, doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istediler.
Pamukkale Üniversitesi PAÜ) Hastanesi önünde bir araya gelen değişik sendika ve sivil toplum kuruluşlarına mensup çok sayıda sağlık çalışanı 2 yıl önce Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan için eylem yaptı. Eyleme katılan sağlık çalışanları sık sık ‘Sağlıkta şiddete hayır’, ‘Sağlıkta şiddet sona ersin’ diyerek slogan attı.
Grup adına açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi Mehmet Hergül, ‘’Bozuk bir sağlık sistemimiz var. Tedavi olamayan hastalar, sağlık çalışanlarına yönelen öfke ve şiddet var. O yüzden bugün Türkiye’nin her yerinde, tüm hastanelerde sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, şiddetin nedenlerini ve çözüm önerilerini tartışacağız. Bizim amacımız sağlık sisteminde yanlışlıklara dur diyebilmektir. Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen sisteme karşıdır. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Artık sağlık çalışanlarına yönelen şiddet son bulsun’’ dedi.
Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.