HABERDENİZLİ.COM

Avrupa'da gece yarısından sonra saatler 1 saat ileri alınarak 'Yaz saati' uygulamasına geçildi. Böylece Avrupa ülkelerinin Türkiye ile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkacak. Türkiye'de ise saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek yaz saati kalıcı hale getirilmesi üzerine saatler geri alınmamıştı. Bu durum bazı cihazların otomatik saat güncellemesi yapması ile kafa karışıklığına sebep olabilir... Avrupa'da saatler 1 saat ileri alınınca Türkiye'de bazı cep telefonlarının saatinin de otomatik olarak değiştiği belirtiliyor. Bugün sık sık 'şu an saat kaç' sorusunu duyabilirsiniz...
SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Yaz saati uygulaması nedeniyle bir saat ileri alınan saatler, alınan karar doğrultusunda Türkiye'de artık ileri alınmıyor. Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.


AVRUPA'DA 1 SAAT İLERİ ALINDI

Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.
Türkiye ise saatler aynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değitirdiği belirtiliyor.