DENİZLİ (CİHAN)- Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesinde inşaatı devam eden RWE&Turcas Doğalgaz Kombine Elektrik Çevrim Santrali yetkilileri, Kaklık İlköğretim Okulu RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. ek binasına 200 bin lira katkıda bulundu. Bu amaçla düzenlenen protokol törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Ralph Jaeger, RWE Turkey Holding Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Kaklık Belediye Başkanı Mehmet Gülbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Kaklık İlköğretim Okulu Aile Birliği üyeleri katıldı.
Vali Erkmen, hayırseverlerin eğitime büyük katkı yaptığını belirterek, “Bu da ilimizde eğitimin geldiği noktayı ve nedefini gösteriyor. Fiziki anlamda her köşede yatırımların olması bizi sevindiriyor. Kaklık'ta 18 derslikli ek binanı protokolü imzalanmıştı. Belediye ve okul aile birliği çalışmaları sürdürüyor. Bu binaya, bölgede santral yaparak büyük bir ekonomik girdi sağlayacak olan RWE grubu da 200 bin liralık destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. Başkan Gülbaş da okulun hayırlı olmasını dileyerek, RWE&Turcas yetkililerine teşekkür etti. Genel Müdürü Jaeger ise bölgenin ekonomisine katkı sağlamanın yanısıra sosyal gelişimine de destek vereceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından protokol Vali Erkmen, Genel Müdür Jaeger ve diğer ilgililer tarafından imzalandı. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılacak ek bina, 1 milyon liraya mal olacak ve 2012 yılında eğitim öğretime açılacak. CİHAN