RİZE (CİHAN)- Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, eğitimde fiziki altyapı bakımından ülke genelinde en iyi olan illerden birisi olduklarını söyledi. Çelik, “Son 8 yılda eğitime 550 milyon lira yatırım yapıldı.” dedi.
            Çelik, il genelinde son 8 yılda yapılan çalışmalarla eğitimde fiziki altyapının hemen hemen tamamlandığını belirterek, ''Sadece anaokulunda eksiklik var. Bir de il merkezinde arsa bulabilirsek kız meslek lisesi yapmayı düşünüyoruz.'' dedi.
            Rize'de 1923'den 2003 yılına kadar 2 bin 14, 2003 yılından bugüne kadar ise bin 377 derslik yapıldığını vurgulayan Çelik, ''İlimizde hayırseverler eğitime önemli katkıda bulundu. Son 8 yılda Rize'de inşa edilen 95 okulun 49'unu hayırseverler yaptırdı. İl genelinde son 8 yılda eğitime 550 milyon lira civarında yatırım yapıldı. Bunun 290 milyon lirası hayırseverler tarafından karşılandı. Bu yıl sadece kamulaştırmaya 12 milyon lira harcandı.'' dedi.
            Okul binalarının dışında kentte 6 yurt binası, 5 spor salonu, 3 öğretmenevi, 5 halk eğitim binası, bilim sanat merkezi, hizmet içi eğitim merkezi gibi yatırımlara da hayırseverlerin katkıda bulunduklarını anlatan Çelik, şunları söyledi: ''Son yıllarda ilimize hayırseverlerimiz 3 bin 800 bilgisayar ile pek çok cihaz gönderdi. İlimize kazandırılan toplam bilgisayar sayısı 6 bin 150'yi geçti. Ayrıca 490 projektör cihazı, 188 fotokopi makinesi da ilimize kazandırıldı. 2003 yılında internet bağlantısı bulunan 79 okul vardı. Bugün bu sayıyı 311'e çıkardık. Velilerimiz de istedikleri zaman bilgisayarlardan faydalanabiliyor.''
            Çelik, fiziki altyapı bakımından ülke genelinde en iyi olan illerden birisi olduklarını vurgulayarak, ''Altyapı çalışmalarının hemen hemen tamamlanmasından sonra artık kalitenin yükseltilmesi için çalışıyoruz. Bunun asli unsuru da öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor.'' diye konuştu.
CİHAN