Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile meclis üyelerinden oluşan 30 kişilik Rize heyeti, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Denizli’ye yönelik inceleme gezisi kapsamındaki ziyarette, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Denizli Ticaret Odası Meclis Üyeleri de hazır bulundu. 
Necdet Özer, heyete Denizli ekonomisiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Denizli’nin 11 bin 800 kilometrekarelik alanda 963 bin 464 kişiye ulaşan nüfusu, çalışkan insanları, dinamik girişimcileri ve ihracata dönük üretim yapan dışa açık ekonomisiyle tanındığını belirten Özer, “Denizli, uluslararası piyasalarda rekabet eden, ucuz hammadde kaynaklarını bulan, teknolojik gelişmelere ayak uyduran, pazarları yakından izleyen, girişimci mücadeleci ruha sahip iş adamları yetiştirmektedir. Denizli ekonomisinin en önemli özelliği, üretiminin ihracata dayalı olmasıdır. Denizli’deki her işadamının öncelikli hedefi ihracatta öne çıkmaktır. Denizli, ülkemizde Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi’nde 12'nci sıradadır" şeklinde konuştu.
Denizli'de 10’nun üzerinde işçi çalıştıran 850 dolayında, 50’nin üzerinde işçi çalıştıran yaklaşık 400 sanayi kuruluşu bulunduğunu kaydeden Özer, "Denizli, 2013 yılında en çok ihracat yapan iller arasında 3 milyar 83 milyon 294 bin dolar ile ülkemizde 9'uncu sırada yer almıştır. Denizli’den yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 64’ü tekstil ve konfeksiyon ürünlerine aittir. Bunun yanı sıra mermer ve metaller de önemli yer tutmaktadır. İlimizden yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 58’i Avrupa Birliği ülkelerine, yüzde 18’i Amerika Birleşik Devletlerine, yüzde 24’ü de diğer ülkelere yapılmaktadır” dedi.
Rize Valisi Nurullah Çakır ise, Denizli’nin edindiği tecrübeleri ve başarı öykülerini Rize’nin de uygulayabileceğini söylerken, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da, "Bu ziyaret ile Denizli’nin tecrübelerini Rize’mize aktarabiliriz. Böylece Rize’mizin kendine has özellikleriyle bu ve diğer faaliyetlerin başlamasına ve devam etmesine vesile olabiliriz. Dolayısıyla da bu tür ziyaretlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise Türkiye’ye marka olmuş bir şehir olarak Denizli’yle her zaman gurur duyduklarını dile getirere, "Anadolu’nun sermayesi, Anadolu’nun insanı için çok önemlidir. İki ayrı coğrafyada iki ayrı il olarak, birbirimizi tamamlayabileceğimiz özelliklerin bulunduğu çeşitli iş kollarımız var. Burada termal sular ile ilgili ciddi çalışmalar var. Rize’de de termal sular var, bunların değerlendirilmesi konusunda Denizli’den istifade etmek isteriz" ifadelerini kullandı.