Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ve DENİB'in katkılarıyla milli sporcular için özel olarak üretilen havlular, Selin Tekstil'de dikilerek hazırlandı. Turkuaz renginde olan havlulara 'Turkish Towels' (Türk havlusu) ile 'Made by Denizli' (Denizli ürünü) markaları da çift etiket olarak eklendi. 2016 Rio Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek olan milli sporcular ile teknik heyete verilecek olan havlularda ayrıca 'Discover the Potential'  (Potansiyel keşfedin) yazılı slogan da yer alıyor. 





'SPORCULARA HEDİYE ETSİNLER'

TİM Meclisi Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türk havlusunu da, Türk hamamı ve Türk lokumundan sonra dünyada bilinen bir markaya dönüştürmek istediklerini belirterek, "Özellikle olimpiyatlar gibi organizasyonlarda sporcular, özel eşyalarını aralarında paylaşarak hatıra olarak kalmasını istiyor. Bu nedenle biz de milli sporcularımıza Türk havlusu gönderiyoruz. İstedikleri sporculara hediye etsinler ve kullansınlar. Böylece Denizli havlusu dünyanın dört bir yerine ulaşsın istedik" dedi. 





TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türk milli sporcularının 5- 21 Ağustos tarihleri arasında Rio'da yapılacak olan olimpiyatlara Denizli markalı havlularla çıkacağını ifade eden Kocasert şöyle konuştu:

"Olimpiyatlarda 100'ün üzerinde ülkeden onbinlerce sporcu, basın mensubu ve milyonlarca seyirci bir araya geliyor. Bu tür organizasyonlar ülkelerin tanıtımı için çok önemlidir. Denizli havlusunun dünya çapındaki bilinirliği ve kalitesi bir kez daha tescillenmiş olacak. 'Discover the Potential' sloganıyla üretilen havlularda bulanan Turkish Towels ile Made by Denizli markalarının da uluslararası alanda tanıtımı sağlanacak."




DHA