Pamukkale Üniversitesi Fuaye alanında yapılan Açılışa, Çok sayıda davetli katılırken, Öğrencilerin yıl içinde yaptıkları Picasso tarzıyla çalışma, kâğıt rolyef çalışması, stensil çalışması, eva ile mozaik, pastel çini çalışması, mono baskı, Van Gogh çalışması gibi farklı resim teknikleriyle yapılan eserler beğeniye sunuldu. 
Sergi programına çok sayıda öğrenci katılırken, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, öğrencileri kutladı. Vural, “Öğrencilerimizin birbirinden güzel resim ve çalışmalarına hayran kaldık. Öğrenciler ile öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Denizli Deliktaş Öğrenim Birimi Sorumlusu Fatma Gökalp, Yardım Sevenler Derneği İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergisine, ilginin yoğun olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Yaratıcılığın ve farklı tekniklerin ön planda tutulduğu sergiye çeşitli fakültelerden üniversite öğrencilerinin, farklı liselerden öğrencilerin ve halkın ilgisi de yoğundu. Denizli Deliktaş Öğrenim Birimi Sorumlusu Fatma Gökalp “Önümüzdeki günlerde de çocukların yaratıcılıklarını ön plana çıkartan farklı etkinlikler yapılmaya devam edecektir.” diyerek yapılacak olan etkinliklerin sinyalini verdi.
“Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 1995 yılından bu yana, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik olarak geri kalmış yörelerinde yaşayan 7–16 yaş grubu çocuklarımızın kişisel gelişimlerine destek olmak ve temel eğitime katkıda bulunmak amacıyla, eğitim programları ve çeşitli projeler oluşturmakta ve kendi etkinlik noktalarında uygulamaktadır. Bağışçılarımızın destekleri ile Vakfımız kurulduğu günden bu yana 2 Milyonun üzerinde çocuğa eğitim desteği vermiştir. 2003 yılından bu yana faaliyette olan Deliktaş Öğrenim Birimimiz yılda yaklaşık 1500 çocuğa ulaşmaktadır.“ dedi.