Demokrasinin gerekliliklerinden birinin çok sesli ve özgür medya olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kamuoyunun hızlı ve doğru bilgilendirilmesi konusunda basın mensuplarına mühim görevler düştüğünü hatırlattı. 
Prof. Dr. Bağ şunları kaydetti: 
“Gazetecilik mesleği; haberlerin doğru, hızlı, tarafsız bir biçimde kamuoyuna aktarılması konusunda önemli meslek dallarından biridir. Demokrasinin temellerinin sağlamlaştırılması ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde basın mensuplarının ciddi sorumlulukları olduğunu ifade etti. 

Teknolojik gelişmelerin arttığı günümüzde yazılı ve görsel yayın organlarının dışında, sosyal medya da etkin bir şekilde kullanılmaya başlanmış ve toplumsal olaylar karşısında kamuoyu oluşturulması çok daha kolaylaşmıştır. Ancak bu gelişmelerle birlikte ifade ve haber alma özgürlüğünün yanında bilgi kirlilikleri de görülmektedir. Bunun önüne geçmek adına değerli basın mensuplarına yüklenen sorumluluklar bir kat daha artmaktadır.
Zor koşullarında toplumun hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde bilgi sahibi olması için gece gündüz çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Pamukkale Üniversitesi Ailesi ve şahsım adına en içten dileklerimle kutlarken, görevlerinde başarılar temenni ediyorum.’’